Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Juričan poslao pismo Bandiću: Radim od tebe faširance i jedem te za doručak

Znaš ti dobro kome treba predati ključeve grada čak i za vrijeme karnevala, bijedo. Tvoja je priča prozirna i jadna. Radim od tebe faširance i jedem te za doručak, napisao je Juričan
21. veljače 2020. u 08:18 60 komentara 14648 prikaza
Juričan i Bandić
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Redatelj Dario Juričan na svojem profilu na Facebooku objavio je otvoreno pismo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Uz objavu je postavio i fotografiju Milana Bandića i Josipa Lipara od 19. veljače 2020., koja je preuzeta s Facebook stranice Milana Bandića.

Masoni U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije

"BIJEDO, NE MOŽEŠ NI ZA VRIJEME KARNEVALA PREDATI KLJUČEVE GRADA, A DA IH NE PRIMI TVOJ PAJDO
Vidi bijedo,
nije ti, vidim, nitko do sada uspio objasniti poantu priče oko karnevala, a ona je tako jednostavna: pustiš ljude da se malo zabave, daš im na trenutak, makar prividno, osjećaj da se mogu opustiti, rasplesati, po mogućnosti dobro pojesti i popiti, zavladati svojim gradom u smijehu i veselju.

Ali ne i kod tebe, bijedo.

Ti si, jado, predao ključeve grada svom pajdi Josipu Liparu, tipu što vodi KUD Prepuštovec, a kojem je Grad koji ti tako mudro vodiš preko raznih ureda samo u 2018. dodijelio 420.000 kuna. Nijedan drugi KUD, osim pajdinog, nije dobio ni približno toliko. Ali svestrani Lipar, primatelj ključeva grada, nije samo u KUD-u Prepuštovec, majstor je i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Prepuštovec, a naravno i član je tvoje stranke, Milane.

Lipar je također i dopredsjednik protočnog financijskog bojlera zvanog Zajednica folklornog amaterizma (ZAFAZ), a preko koje je tvoj drugi pajdo, tvoj tjelohranitelj Robert Ljutić, okretao novce, pa mu se sada za to sudi na Županijskom sudu. Predsjednik ZAFAZ-a Drago Topolovec, još jedan tvoj pajdo, već je priznao krivnju i popio uvjetnu kaznu.

Juričan i Bandić Zanimljiva fotografija Juričan u novoj objavi: Može li Milan Bandić biti mason?

Ali ono što tvoj pajdo Lipar ipak najviše voli jest kad preko svoje tvrtke Lipar trgovina i promet opskrbljuje tvog vozača Zdravka Krajinu (tvrtku Eko sajam) i pajdu Marka Ljiljaka (tvrtku Etno sajam) sa svojim štandovima, koje distribuira po njihovim eventima i priredbama na zagrebačkom Trgu.

Jer tu je pinkica, moj Milane.

A pinku si Liparu direktno omogućio tako što si cijenu štandova Tržnica Zagreb digao u nebo i učinio tu gradsku tvrtku nekonkurentnom na tržištu, pa je pajdo Lipar mogao uskočiti sa svojom ponudom.

Cijeli sistem si ti razradio, moj Milane. Godinama sindikalisti Tržnica traže od tebe da se nerealno visoke cijene štandova spuste, ali sada je barem jasno zašto se to ne događa: da bi pajdo Lipar okrenuo pinkicu – a njegovi prihodi, hvala na pitanju, svake godine imaju lijep rast.

Poduzetni Lipari su 2018. za deset kuna otvorili još jednu firmu – Parli event i eto ih, bijedo, iduće godine na tvojoj listi od šest tvrtki korisnika potpora male vrijednosti "za promociju poljoprivrednih proizvoda": Parli event j.d.o.o., organizacija promotivnih i promotivno-prodajnih manifestacija, 60.000 kuna.

Ali nisu na toj listi sami, tu je i Etno sajam Marka Ljiljaka s 57.327,76 kuna.

Dario Juričan 'On je vizionar' Juričan predlaže kandidata za novog državnog odvjetnika: 'Spreman je počet delat'

A Ljiljak je rođo tvog mesara Ratimira Jurekovića koji radi u gradskom Uredu za poljoprivredu, a u slobodno je vrijeme prvooptuženi u aferi Bundekfest na Županijskom sudu.
Kunica po kunica kapa tvojim pajdama: Jurekovićev rođo Ljiljak (Etno sajam), uz pajdu Krajinu (Eko sajam), vrti manifestacije na Trgu, a Lipari (Lipar trgovina i promet) ih opskrbljuju sa štandovima. Krug je zatvoren.

Ti si, moj Milane, samo gradonačelnik tvojih pajdi, rođaka, poslušnika i uguzičara. Ti si gradonačelnik sveg šljama i kriminalaca.
Nisi mogao odoljeti čak ni da karneval prepustiš građanima da se vesele, moraš, ali baš cijeli grad, bijedo, držati za jaja i iscuclavat i u karnevalu pinku za pajde.

Znaš ti dobro kome treba predati ključeve grada čak i za vrijeme karnevala, bijedo.
Tvoja je priča prozirna i jadna.
Radim od tebe faširance i jedem te za doručak.

Neka Gzim Redžepi, onaj koji ti je u Remetinec nosio knjige, počne proučavati publicistiku o državnicima koju nisi stigao pročitati jer si, neplanirano, zatvor ranije napustio.

Dario Juričan FACEBOOK STATUS Juričan poručio Bandiću: 'Upali nam svjetlo u parku, zvao bih ja tvoga pajdu al' on je u zatvoru'

Tvoje mjesto u zatvoru te čeka, a gradonačelnik svemira preuzima grad.
Prvi tematski karneval će biti, evo da ti odmah kažem: rezanje etiketa.

U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas.
Bijedo, gotovo je.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira", napisao je Dario Juričan uz objavu fotografije Milana Bandića i Josipa Lipara od 19. veljače 2020.

 

Potres koji je pogodio Zagreb uzrokovao veliku štetu u Đorđićevoj ulici
10 PITANJA O POTRESIMA
Što znači kad je dva dana mirno, a onda cijelu noć tutnje mali potresi?
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
 • Avatar Gilles Auguste Kremer
  Gilles Auguste Kremer:

  Taj isti Bandić svake godine da stotine tisuća kuna indexu, a taj isti index je sponzor tom Juričanu. toliko o poštenju i tobožnjoj "borbi za pravdu".

 • nitko nikic:

  Juričan je ozbiljno istražio veze i vezice između Bandića i njegovih rođa, svaka mu čast.

 • BraniteljJakob:

  Svaki dan, ili svaki drugi dan Juričan ovo Juričan ono. Zaposlite onda covjeka, dajte mu ured u VL-u a ne ovak iskoristavati covjeka za posao za koji bi vasi novinari trebali biti zaduzeni.