Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz istra

Jurica Šiljeg: Vlada je u pokušaju spašavanja napravila sve, lokalna vlast ama baš ništa!

Radnici Uljanika koji su ostali bez posla
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/4
22.01.2020.
u 22:29

Uljanik je preživio dva svjetska rata, ali unatoč brojnim naporima nije uspio preživjeti pustošenje koje su mu omogućili „najveći“ istarski sinovi - poručuju iz istarskog HDZ-a

HDZ Istre je poručio da je pokušaj vrha IDS-a da za propast Uljanika okrivi ovu Vladu uzaludan jer u tu priču "ama baš nitko nije povjerovao". Dodaju i kako se u Puli dobro zna kako se u Uljaniku zapošljavalo, napredovalo i koja je politička stranka u Uljaniku imala "prolaz“ te da je upropaštavanje Uljanika trajalo godinama, a za to vrijeme je lokalna je vlast sa članovima Uprave nerijetko ispijala šampanjce. 

 - Sramotno je da Predsjedniku IDS-a ništa nije sveto, pa tako ni brodogradilište koje je svojevremeno hranilo tisuće obitelji diljem Pule i Istre. Upravo suprotno, on Uljanik koristi u svrhu političkog obračuna, bildanja mišića i samopromocije. Njegov komentar „da je Uljanik u nekoj drugoj županiji mi danas ovo ne bismo gledali“, apsolutno je točan. Jer da je Uljanik u nekoj drugoj županiji IDS mu ne bi mogao ni primirisati, ne bi se preko noći mijenjali prostorni planovi s namjerom da se Uljanik iseli iz Pule, ne bi se „šoto banko“ dogovarao nekretninski biznis - rekao je Šiljeg. 

Vjerovnici Uljanika danas su odlučili da Uljanik s dugovima od oko pet milijardi kuna i imovinom od samo 1,75 milijardi kuna nema nikakve budućnosti. Dugovi Uljanika znatno premašuju vrijednost njegove imovine, i to za gotovo tri puta. 

Iz istarskog HDZ-a podsjećaju da je Vlada RH u ovom mandatu za Uljanik izdvojila 4,2 milijarde kuna iz državnog proračuna. Tim je sredstvima devet mjeseci osiguravana isplata plaća radnicima, a sve, kako kažu, u nastojanju da ne dođe do gašenja brodogradilišta.

- Vlada je napravila ama baš sve što je u okviru zakona moguće. U tri desetljeća sve Vlade RH zajedno, za Uljanik su isplatile više od 8,3 milijarde kuna. Ključno je pitanje - kako je uspješno brodogradilište dospjelo u ovakve dugove? Čiji je to bio interes? Tko je za to odgovoran? To su odgovori koje građani postavljaju i na koje mi želimo odgovore, te apeliramo na institucije da to istraže. Uljanik je preživio dva svjetska rata, ali unatoč brojnim naporima nije uspio preživjeti pustošenje koje su mu omogućili „najveći“ istarski sinovi - zaključuju u HDZ-u Istra.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nisam..robot
nisam..robot
11:07 23.01.2020.

Sve je pitanje kako medije pisu o situaciji. Imamo takvo novinarstvo da se presucuje iDSova korupcija jer pripadaju lijevome taboru. Nazalost u su ljudi Istri totalno zasljepljeni i omamljeni propagandom protiv Zagreba odnosno ostatka Hrvatske, iako Zagreb vode ljevicari ali to je jedna od normalnih nelogicnosti koje niti jedan ljevicar izgleda nije u stanju shvatit. Uljanik je upropasten, Istra a posebno Pula su devastirani, veliki dio IDSovaca ima posla sa drogama na ovaj ili onaj nacin, istarski seljaci su izvarani i zemljista su im IDSovci odkupili za male pare i nakon toga po unaprijed dogovorenome planu pretvorena u gradjevinsko sa ogromnim zaradama. Velika umjetnost IDS drugova je ipak da su sve te svoje kradje, malverizacije, nesposobnosti i devastacije uspjeli prikazati kao gresku "Zagreba" odnosno HDZa. Unatoc silnim miliardama koje su ulozene u Istru bas od hrvatskih vlada zbog IDSovoga ucjenjivanja.

KR
Krotila2
12:54 23.01.2020.

IDS seperatistička stranka,mnogo drugova u toj partiji,znamo ko su naseljavali Istru poslije drugog svijetskog rata,neprijateljski nastrojena prema Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije