Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Šubić Zrinski
Povratak na članak

Junak bitke kod Sigeta u svoje je vrijeme bio veća zvijezda nego Stonesi

Na okruglom stolu “Nikola Šubić Zrinski - junak koji je promijenio povijest” u Hrvatskom povijesnom muzeju predstavljen je novi raskošni magazin Večernjeg lista o velikom nacionalnom heroju

Komentari 10

Avatar southman
southman
09:13 16.11.2018.

Siget je po nesrazmjeru u brojnosti pripadnika vojski sa obje strane bio Europski Alamo, a po važnosti sraza dviju civilizacija u svom značaju još i veći i značajniji ! Apsolutno zaslužuje film !

VL
DU
Deleted user
08:45 16.11.2018.

Zaboravili ste navesti da su u napadu sudjelovali sa turcima i Srpski janjičari. Da su i oni dobili po repu.

VL
JA
Jania
11:45 16.11.2018.

Srećom su na vrijeme objavili monografiju o Nikoli Šubiću Zrinskom - mislim da bi to prema Marakeškom sporazumu bio govor mržnje protiv migranata.

VL
NI
Nini istrijan
10:31 16.11.2018.

Istina je da je Nikola Subic Zrinski bio najveci vojskovodja u nasoj povijesti ali cinjenica je i to da je on branio monarhiju kao cjelinu a ne Hrvatsku .Ni njemu ni ti svim hrvatskim veleposjednicima tog vremena nije padala idejaa o nekoj hrvatskoj drzavi nego su svi oni bili vazali Austro-Ugarske monarhije i za svoj dopronos su bili bogato nagradjivani.Obitelj Subic i Frankopan su posjedovali jednu trecinu hrvatskog teritorija plus ogromne posjede u Madjarskoj i Transilvaniji. Nista cudno i neobicno,nasa vlastela se nije razlikovala od drugih u Evropi,borili su se u prvom redu za onog kome su dali zakletvu na vjernost bio da je to kralj ili car.

VL
PE
PetaGora
09:26 16.11.2018.

Nikad se ne živi od mita već od kruha, stoga Irska ima travu zeleniju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.