Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodna konferencija

Jovanović u Opatiji: Ovo će biti najbolje sveučilišne sportske igre u povijesti

konferencija
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
23.05.2014.
u 14:19

- Ne treba se bojati da će to biti financijsko opterećenje za Hrvatsku, gradove Zagreb i Rijeku. Procjena je negdje oko 40 milijuna kuna, ali se veći dio tih sredstava financira iz kotizacija koje plaćaju sami sudionici sveučilišnih sportskih igara – kazao je.

Ovo će biti najbolje sveučilišne sportske igre u povijesti, kazao je ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović danas u Opatiji, gdje je započela dvodnevna međunarodna konferencija "Europske sveučilišne igre 2016. - platforma za EU projekte". Zagreb i Rijeka domaćini su ovoga najvećeg studentskog sportskog natjecanja u Europi, a namjera je, uz promociju tjelesne aktivnosti među mladima i razvijanja volonterizma, unaprijediti urbanu infrastrukturu i poboljšati uvjete studentskog života, čulo se danas u Opatiji. Igre će u ova dva sveučilišna grada okupiti pet tisuća mladih ljudi s 300-tinjak europskih sveučilišta. Prilika da Europi pokažemo tko smo i da je približimo Hrvatskoj, kazao je Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Dodao je kako se u ove igre nije ušlo da bi se gradila zamašna infrastruktura, ali je prilika državi i gradovima da iskoriste studentske igre za sve ono što ionako planiraju napraviti, navodeći primjer studentskih domova u Zagrebu, koji nisu obnovljeni od Univerzijade.

- Projekt koji je vezan za Europske sportske igre imat će nekoliko segmenata, a tiču se studentskog smještaja, unaprjeđenja sportskih aktivnosti i osiguranja zdravlja – rekao je Jovanović napominjući kako se puno računa polaže na to da sve što se radi bude financijski izdrživo i isplativo.

- Sve što bude u projektu Europskih sveučilišnih sportskih igara na taj način osmišljeno, imat će mogućnost da povuče novce, ne samo iz strukturnih fondova, nego i sredstva iz različitih programa koji su na raspolaganju, posebno programa Erasmus Plus Sport – kazao je ministar Jovanović. Na pitanje koliko nam novca treba za Europske sveučilišne igre, Jovanović je napomenuo kako je je riječ o gotovo samofinancirajućem projektu.

- Ne treba se bojati da će to biti financijsko opterećenje za Hrvatsku, gradove Zagreb i Rijeku. Procjena je negdje oko 40 milijuna kuna, ali se veći dio tih sredstava financira iz kotizacija koje plaćaju sami sudionici sveučilišnih sportskih igara – kazao je.

>> 'Djeca s poplavljenih područja će dobiti udžbenike za sljedeću godinu'

Komentara 4

TT
tTony
15:00 23.05.2014.

nemas ti karaktera ali sada se vatas za slamku nista ti nece pomoc u lazi su kratke noge narod je progleda a ti se sali koliko hoces

MO
mobuco
15:32 23.05.2014.

Ovom treba oduzeti slovo "J" iz prezimena pa će ostati ono pravo uz ispriku svim ovcama ....

CB
Conan Barbarin
18:27 23.05.2014.

jadnim slavoncima voda došla do grla, a on samo misli na neke igre i igrice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije