Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Jovanović: Nema političke volje za borbu protiv korupcije

jovanović
Arhiva VL
29.09.2009.
u 13:35

- Premijerka Kosor govori o borbi protiv korupcije i želji da se rasvijetle sve aktualne gospodarske afere, ali radi se o praznoj priči jer nema političke volje s vrha da policija i sudstvo odrade svoj posao kako treba.

RIJEKA - U Hrvatskoj je već dulje na snazi repriza korupcijskog i privatizacijskog kriminala 90-ih! A možda čak nije niti riječ o reprizi nego o kontinuitetu pljačke društvenih dobara pod patronatom HDZ-a, jer su mnoge malverzacije, a pogotovo one u državnim tvrtkama, pomno skrivane od očiju javnosti - rekao je u Rijeci Željko Jovanović, zastupnik SDP-a u Hrvatskom saboru.

- Premijerka Kosor govori o borbi protiv korupcije i želji da se rasvijetle sve aktualne gospodarske afere, ali radi se o praznoj priči jer nema političke volje s vrha da policija i sudstvo odrade svoj posao kako treba. HDZ je u 15 godina svoje vladavine opljačkao 120 milijardi kuna koje je isisao iz džepova građana, što je iznos jednak jednogodišnjem proračunu Hrvatske. Da građani Hrvatske 40 godina plaćaju ovaj harač što ga plaćaju sada, jedva bi namirili tu štetu. HDZ-ova pljačka nikada nije ni stala, što potvrđuju afere vezane uz Brodosplit, Plivu, Hrvatski fond za privatizaciju, Hrvatsku elektroprivredu, Podravku...ili akcije Maestro, Indeks i druge - dodao je Jovanović koji smatra da ovu pljačku može zaustaviti samo promjena vlasti.

- SDP ima snage za provedbu potrebnih reformi, a što prije do promjene vlasti dođe, veće su šanse da popravimo štetu - zaključio je Jovanović.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar zagi zagi
zagi zagi
14:06 29.09.2009.

SDP je prvi protiv rješavanja korupcije, podržavate Banditiča u svako njegovom koruptivnom koraku, kada ste vi u SDP-u nekoga izbacili iz stranke radi korupcije, pa barem nekog malog tek toliko da pokažete volju

SA
Santiago
14:37 29.09.2009.

vlada je odlučila stati na kraj korupciji i kriminalu i to je jako dobar potez.Mislim da je borba protiv korupcije jedan od glavnih prioriteta vlade na čelu sa jadrankom Kosor

FR
fratela
14:00 29.09.2009.

Istina, nema političke volje da se otvore frontovi sa svih strana protiv kriminala, korupcije i nepotizma, jer bi samo tako bila poražena domoljubna pljačkaška hrvatska elita, koja je do svog pljena došla preko krvi , znoja i patnje hrvatskih građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije