Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije na rasplet pljačke u policiji

'Dolački to nije učinio sam, u pljački je moralo sudjelovati više osoba'

joško morić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
23.04.2016.
u 15:50

Onaj tko je to napravio je svakako morao imati neki svoj mir i vrijeme koje mu je bilo potrebno da to odradi točno onako kako je isplanirao, a vidjet ćemo u idućim danima kako istraga bude napredovala je li Dolački imao pomagača ili nije, kaže Joško Morić

ČESTITKE POLICIJI 

Čestitke policiji na brzom rješavanju slučaja, a što se ishoda istrage tiče: kod nas me više ništa ne čudi

ŠIME LUČIN, bivši ministar unutarnjih poslova

PORADITI NA SVIM SPISIMA 

Ovo je vrh brijega, a trebalo bi poraditi na svim spisima na kojima je Željko Dolački radio u posljednjih deset godina

SINIŠA MIHELIĆ, šef Općeg sindikata MUP-a

BITNA JE PROCEDURA

Ne bi se išlo na ovakvo uhićenje da u sustavu nemaju jake dokaze, samo je bitno da je poštovana procedura

BONO MARJANOVIĆ, stručnjak za sigurnost

NE VJERUJEM DA JE KRAĐU POČINIO SAM 

– Od samog početka istrage sam zbog više razloga poput činjenice da je zgrada pod 24-satnim nadzorom govorio kako se ne može raditi o poslu izvana nego da oni koji su to počinili moraju dolaziti iznutra, poznavati raspored prostorija, točno znati vrijeme kada je to najbolje izvesti i tako dalje. Onaj tko je to napravio je svakako morao imati neki svoj mir i vrijeme koje mu je bilo potrebno da to odradi točno onako kako je isplanirao, a vidjet ćemo u idućim danima kako istraga bude napredovala je li Dolački imao pomagača ili nije. Meni je verzija po kojoj je on sve odradio sam koje se za sada svi drže malo vjerojatna i na poprilično klimavim nogama. Nije mi niti malo indikativno da bi Željko Dolački, ako je to doista učinio, kao jedan karijerni policajac koji je i sam radio na raskrinkavanju brojnih sličnih slučajeva kroz svoju karijeru u policiji sam u jednom navratu odnio toliku količinu novca i zlata. Ne bi ulazio u to je li to doista učinio on, ali moje mišljenje je da je u svemu moralo sudjelovati više ljudi – kazao je bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova Joško Morić kada smo ga upitali za komentar o razrješenju slučaja krađe zlata i 280.000 eura iz sjedišta kriminalističke policije u Zagrebu.

JOŠKO MORIĆ, bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova

NIKAD NISAM KOMENTIRAO KRIM ISTRAŽIVANJA

Kako komentirate uhićenje Željka Dolačkog, pitali smo bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. – Nikada nisam komentirao krim istraživanja, kao ni u 150 slučajeva za vrijeme mog mandata kada je sukladno zakonu policija postupala prema policijskim službenicima za sumnju na počinjenje kaznenog djela. I to bez obzira na kom se mjestu nalazili, sve do načelnika policijskih uprava - rekaonam je bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

DO SADA SAM NAUČIO DA ME NIŠTA NE MOŽE IZNENADITI

– Ne iznenađuje me da je to gospodin Dolački, jer sam se kroz svoju karijeru suca i odvjetnika navikao da me ništa ne može iznenaditi. Više me iznenađuje to koga se sve može postaviti na visoke i odgovorne pozicije bez dovoljnih i adekvatnih provjera. Moje prvo pravilo kojeg se uvijek držim je da nikada nikome ne vjerujem - kazao je odvjetnik Branko Šerić uz napomenu da o konkretnom slučaju zna tek toliko koliko je uspio pročitati na portalima.

DOLAČKI JE VEĆ I SAM RADIO NA KRAĐI POLICIJSKOG NOVCA

– Nije me iznenadilo da se radi o poslu iznutra jer sam od početka tvrdio je da je nemoguće opljačkati policiju bez informacije i pomoći iznutra - kazao je u izjavi za Tportal kriminalist Željko Cvrtila. Također je rekao i da je upoznat s karijerom Željka Dolačkog za kojeg kaže da je već dva puta bio u timu koji je bio upleten u priče oko nestanka novca iz policije. Jedanput je nestalo milijun i pol kuna, a drugi put kada su nosili informacije o Anti Gotovini nestalo je 30 tisuća maraka, priča Cvrtila.

>>Uhićen policajac Željko Dolački, novcu i zlatu nisu našli ni traga

>>Krađa u MUP-u: Dominić, Burušić, Žugel i Jurenec odstupili, Dolački udaljen

Komentara 21

FO
ForeignLegion1987
16:19 23.04.2016.

Treba provijeriti gdje je bio u vreme pljacke....svasticar....mislim da on stoji iza svega...to je namjesteno

MI
Mirnadob
16:35 23.04.2016.

Sigurno da to nije ucinio jedan sam,Orepic je dugo cekao sa smjenom Ostojinih ljudi, a Muljanovicu je mozda povalilo novaca za njegove izbore,? i tako se posluzio sa "minom za sve" iz Ostojinog tabora.

Avatar delminium
delminium
16:18 23.04.2016.

Pomagao mu Ranković a slučajni držao ljestve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije