Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"širio mir"

Josipović: Papa Benedikt XVI. bio je iskreni prijatelj Hrvatske

ivo josipović,portal
Goran Stanzl/PIXSELL
11.02.2013.
u 17:36

Josipović je potvrdio da će se ponovno kandidirati za predsjednika na idućim predsjedničkim izborima

Predsjednik Ivo Josipović danas je za Media Servis komentirao iznenađujuću ostavku pape Benedikta XVI.

– Imao sam dva susreta s papom Benediktom XVI. i oba su na mene ostavila dubok dojam. Riječ je o čovjeku koji je vrlo odgovorno vodio Katoličku crkvu, a svojim je porukama širio mir i prijateljstvo među ljudima. Bio je iskren prijatelj Hrvatske i to se vidjelo i po njegovu zalaganju za hrvatsko članstvo u EU. Veseli me to, što je i sam naveo u Deklaraciji, da odlazi s položaja pape, ali da ostaje služiti svojoj Crkvi, naravno, s tim prijateljima među koje ja ubrajam i Hrvatsku – rekao je Josipović.

"Odgoda dvojezičnosti nije rješenje"

Josipović je također potvrdio da će se ponovno kandidirati za mjesto predsjednika.

– Bliži se polako vrijeme novih predsjedničkih izbora. Sebi uvijek, naravno, postavljam pitanje i postavit ću ga kada dođe taj trenutak odluke hoću li se kandidirati ili neću. Uživam dovoljnu potporu građana pa ima smisla da se upustim u izbornu utakmicu. Evo, kako sada stvari stoje, izgleda da to ima smisla i prema sadašnjem stanju stvari, upustit ću se u tu izbornu utakmicu – rekao je Josipović.

Komentirajući uvođenje ćiriličnih natpisa u Vukovaru, Josipović je naglasio da imamo zakone kako bismo ih provodili te da provedba zakona mora biti neupitna. Smatra da još jedna odgoda nije rješenje.

"Iz krize se izaći mora"

– Mislim da je uopće krivo krenula ta rasprava s terminima odgode, moratorij, bismo, ne bismo. Mislim da bi bilo zgodnije situaciju postaviti afirmativno. Kako ćemo provesti zakon, a ne kako da ga ne provodimo – rekao je.

Josipović ne namjerava predlagati posebnu sjednicu Vlade o gospodarskom oporavku jer je Vlada, kako je rekao, svjesna gospodarske situacije u kojoj se država nalazi.

– Moram reći, i mene brine gospodarsko stanje, brine i građane i mislim da je Vladi potpuno jasno da treba u petu, šestu, sedmu ili koju god brzinu, ali se iz krize izaći mora – poručio je Josipović.

>> Nadbiskup Puljić: Benedikt XVI. bio je veliki papa

Komentara 20

OB
-obrisani-
15:37 13.02.2013.

11.02.2013. u 22:13h kviki111 je napisao/la: Za cca pola milijarde kuna koliko je Benediktova crkva u Hrvatskoj dobivala svake godine, a od toga je nešto završilo u Vatikanu, Benedikt je imao dobar razlog da voli Hrvatsku *************** Crkva dobija 250bija 250 milijuna kuna godišnje za razliku od "nevladinih udruga" koje dobijaju 1,8 milijardi kuna godišnje ! Sapienti sat !

JA
Jaximus
18:47 11.02.2013.

Sigurno neću glasovati za tog po meni bezličnog, bljedunjavog i dosadnog političara.

P2
pen_24
21:12 11.02.2013.

....ništa ne nudi, samo koristi situaciju s papom da bi izgledalo da je na istoj liniji s narodom. I sugestijom se poziva na ankete koje sam naručuje. Bijedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije