Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i reineru

Josipović odgovorio Šeksu: Pitam se tko pije, a tko plaća u HDZ-u

Ivo Josipović,Bjelovar
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
17.12.2014.
u 17:43

– Ustavne reforme preduvjet su ekonomskog oporavka. Pokušale su obje vlade s kojima sam surađivao bez strukturnih reformi riješiti krizu i nije išlo – odgovorio je Ivo Josipović HDZ-ovcima

Nakon što su HDZ-ovci Vladimir Šeks i Željko Reiner danas oštro kritizirali izborni program Ive Josipovića optužujući ga da nijedna od osam skupina ustavnih promjena neće ni na koji način promijeniti gospodarsku-socijalnu situaciju u državi i neće spasiti nijedno radno mjesto osim predsjedničkog, Josipović im je odgovorio što misli o njihovim ''teškim'' riječima na Facebook-stranici.

Rješavanje krize

– Ustavne reforme preduvjet su ekonomskog oporavka. Pokušale su obje vlade s kojima sam surađivao bez strukturnih reformi riješiti krizu i nije išlo. Vođen sam uspješnim primjerima Poljske i Estonije. S obzirom na kontradiktorne izjave iz HDZ-a u kojem je predsjednik tj. kancelar Karamarko za uvođenja kancelarskog sustava, HDZ-ova predsjednička kandidatkinja protiv, a g. Reiner i g. Šeks ništa ne znaju, pitam se tko pije, a tko plaća u HDZ-u – napisao je Josipović.

Josipović je danas rekao da mu je drago da se HDZ bavi njegovim programom jer to znači "da je vrijedan pozornosti". Na pitanje novinara kako to da u HDZ-u tvrde da oni nisu za kancelarski sustav, Josipović je rekao da smo svi pročitali izjavu Tomislava Karamarka. – Morali bi oni unutar stranke raščistiti što hoće. Možda Karamarko radi protiv stranke. Možda ga isključe zbog toga – našalio se Josipović.

Josipović posjetio Knin

Predizborni obilazak Hrvatske Josipovića je danas doveo u Knin gdje je, javljaju iz njegova stožera, zapalio svijeću ispred spomenika ''Oluji“ te se družio s građanima.

– Na predstojećim izborima ne biramo samo predsjednika RH, nego biramo i put kojim će Hrvatska ići sljedećih pet godina. Uvjeren sam da će građani izabrati put stabilnosti, pomirenja, borbe protiv korupcije i regionalne suradnje – istaknuo je Josipović nakon čega se osvrnuo na politiku pomirenja.

– Baš ovdje u Kninu želim reći da nitko nema monopol na domoljublje i da pomirenje nema alternativu. Neki koji govore kako nema pomirenja jako griješe. Pomirenje, mir i praštanje temelj su demokratske Hrvatske – rekao je Josipović.

Zamoljen da prokomentira izjavu Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a, kako je Tuđmanova politika pomirbe propala jer se ne može miriti s ljudima koji nisu htjeli, ne vole i ne poštuju Hrvatsku, Ivo Josipović je rekao da ne dopušta nikome, pa ni Karamarku, da kaže da voli Hrvatsku više od njega.

– Svi mi volimo našu domovinu, a druga je stvar što g. Karamarko očito nije sposoban za pomirenje. Za pomirenje čovjek mora imati dušu, empatiju i razumijevanje. Oni koji to nemaju ne bi se ni trebali baviti mirenjem, jer očito ne mogu doći do mira – zaključio je Josipović.

>>Šeks i Reiner 'opalili' po izbornom programu Ive Josipovića

>>Uspije li Ivo Josipović osvojiti drugi mandat, svojom će politikom SDP-u prouzročiti niz nevolja

Foto: Facebook-profil Ivo Josipović

Komentara 146

DR
Drzinedaj
17:14 17.12.2014.

240 miliona za pet godina Pantovčaka, jelo se i pilo a bogami i plaćalo. I on bi još pet

ST
Stolic
17:18 17.12.2014.

Samo ostani di jesi , uskoro ces vidjet tko pije a tko ce da plati!

MX
MXLCLGTG
17:24 17.12.2014.

U drzavi gdje si ti predsjednik izgleda da se nezna ko pije ko tulumari a porezni obveznici placaju racune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije