Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O PREDSJEDNIKOVOM GOVORU

Josipović: Najbolje vrijednosti antifašizma i Domovinskog rata dio supstrata hrvatske politike

Bivši predsjednik Ivo Josipović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
18.02.2020.
u 14:17

Inauguraciju je ocijenio decentnom, ugodnom i dostojanstvenom

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u utorak kako od Zorana Milanovića očekuje da državu vodi proeuropski, pomogne društvu da završi ratove i postane mirnodopsko civilno društvo kao i da najbolje vrijednosti antifašizma i Domovinskog rata budu dio njegove i supstrata hrvatske politike.

"Provukao je i frazu kako su ratovi gotovi i to smatram vrlo važnim. Naslućujem da Milanović ima ambiciju pomoći društvu da završi Drugi svjetski rat pa i Domovinski te da postane mirnodopsko civilno društvo pri čemu će one najbolje vrijednosti i antifašizma i Domovinskog rata biti dio njegove politike ali i supstrata hrvatske političke scene", rekao je Josipović komentirajući predsjednikov inauguracijski govor.  Inauguraciju je ocijenio decentnom, ugodnom i dostojanstvenom.

VIDEO Himnu na inauguraciji pjevala glazbena diva Joispa Lisac

"Ovo je apsolutno bilo decentno, ugodno lijepo i dostojanstveno. Druga je stvar što sam ja mislio da je zbog političke poruke, možda, staro mjesto primjerenije, no to nije jako važna primjedba", kazao je i dodao da je sve dobro prošlo. Nada se, rekao je, da će predsjednik ostvariti sve što je kazao u svom odličnom govoru.

Iz predsjednikova govora Josipović je istaknuo tri važna područja, pravosuđe, znanost i obrazovanje te socijalnu komponentu društva.

"Zanimljivo, ta pitanja tek rubno ulaze u neposrednu nadležnost predsjednika ali mi je drago da ih je istaknuo. To znači da će funkciju predsjednika shvatiti u ispravnom, širem smislu od pukih formalnih ovlasti", kazao je Josipović. Rekao je i da očekuje ostvarenje politike koju je predsjednik i najavio svojim govorom te da se zalaže ne samo za uredno obavljanje formalnih dužnosti i odluka nego i da moderira hrvatsko društvo u skladu s europskim vrijednostima.

Zoran Milanović svečano je pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem prisegnuo za 5. predsjednika Republike Hrvatske, obvezavši se na vjernost Ustavu.

FOTO Svečana ceremonija prisege novog predsjednika

Bivši predsjednik Ivo Josipović
1/16

Komentara 1

DU
Deleted user
14:21 18.02.2020.

E kad on hvali, onda je sigurne sve trulo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije