Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović: Najbolje vrijednosti antifašizma i Domovinskog rata dio supstrata hrvatske politike

Inauguraciju je ocijenio decentnom, ugodnom i dostojanstvenom
18. veljače 2020. u 14:17 1 komentara 288 prikaza
Bivši predsjednik Ivo Josipović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u utorak kako od Zorana Milanovića očekuje da državu vodi proeuropski, pomogne društvu da završi ratove i postane mirnodopsko civilno društvo kao i da najbolje vrijednosti antifašizma i Domovinskog rata budu dio njegove i supstrata hrvatske politike.

Svečana ceremonija inauguracije izabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Iznenadila ih skromnost Evo kako su mediji iz Srbije i BiH ispratili Milanovićevu inauguraciju

"Provukao je i frazu kako su ratovi gotovi i to smatram vrlo važnim. Naslućujem da Milanović ima ambiciju pomoći društvu da završi Drugi svjetski rat pa i Domovinski te da postane mirnodopsko civilno društvo pri čemu će one najbolje vrijednosti i antifašizma i Domovinskog rata biti dio njegove politike ali i supstrata hrvatske političke scene", rekao je Josipović komentirajući predsjednikov inauguracijski govor.  Inauguraciju je ocijenio decentnom, ugodnom i dostojanstvenom.

VIDEO Himnu na inauguraciji pjevala glazbena diva Joispa Lisac

"Ovo je apsolutno bilo decentno, ugodno lijepo i dostojanstveno. Druga je stvar što sam ja mislio da je zbog političke poruke, možda, staro mjesto primjerenije, no to nije jako važna primjedba", kazao je i dodao da je sve dobro prošlo. Nada se, rekao je, da će predsjednik ostvariti sve što je kazao u svom odličnom govoru.

Xi JInping PRVI STRANI DUŽNOSNIK Kineski predsjednik čestitao Milanoviću: 'Pridajemo veliki značaj razvoju naših odnosa'

Iz predsjednikova govora Josipović je istaknuo tri važna područja, pravosuđe, znanost i obrazovanje te socijalnu komponentu društva.

"Zanimljivo, ta pitanja tek rubno ulaze u neposrednu nadležnost predsjednika ali mi je drago da ih je istaknuo. To znači da će funkciju predsjednika shvatiti u ispravnom, širem smislu od pukih formalnih ovlasti", kazao je Josipović. Rekao je i da očekuje ostvarenje politike koju je predsjednik i najavio svojim govorom te da se zalaže ne samo za uredno obavljanje formalnih dužnosti i odluka nego i da moderira hrvatsko društvo u skladu s europskim vrijednostima.

Zoran Milanović svečano je pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem prisegnuo za 5. predsjednika Republike Hrvatske, obvezavši se na vjernost Ustavu.

FOTO Svečana ceremonija prisege novog predsjednika

Bivši predsjednik Ivo Josipović
1 / 16
Zoran Milanović
Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...