Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović liderima stranaka poručio da se 'uhvate za isti štap'

Josipović je uvjeren kako ćemo iz krize izaći, ali nije lako niti će biti lako, poručio je sa govornice u Rušnjaku, gdje se obilježavao odlazak prve veće skupine Istrijana u partizane
27. srpnja 2014. u 16:24 24 komentara 1108 prikaza
rušnjak
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

- Jedinstvo države i svih građana na planu razvoja zemlje i na planu izlaska iz krize danas je nešto bez čega ne možemo i ne smijemo - rekao je predsjednik Ivo Josipović na 71. obljetnici odlaska prve veće skupine Istrana u partizana koja je danas održana u Rušnjaku pokraj Poreča.

Josipović je istaknuo kako je upravo zbog jedinstva svih građana koje je Istra tada pokazala na političkim strankama i njihovim liderima leži odgovornost  da prepoznaju što je danas najveći problem Hrvatske i da se 'uhvate za isti štap' kako bi se 'ova kriza konačno dotukla', javlja HRT.

Susretom u Rušnjaku obilježio se odlazak 69 Istrana koji su se otputili u Liku i Gorski kotar u borbu protiv fašizma, ali i za pripojenje matici zemlji.

- Upravo su tolerancija i međusobno razumijevanje bit uspjeha Hrvatske, a Istrijani su pokazali kako je slobodarski, istrijanski i hrvatski duh Istre ostao nepokoren - kazao je Josipović, dodavši kako se danas vodi drugačija borba, onu za gospodarski prosperitet bez kojeg je teško imati i dobru demokraciju i dobre odnose i kvalitetan život.

Josipović je uvjeren kako ćemo iz krize izaći, ali nije lako niti će biti lako.

>>'Prvi borci u Hrvatskoj bili su banijski Srbi pod vodstvom Vasilja Gačeše'

>>Pupovac u Srbu: U Drvar nije došao Draža, nego Joža

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • zeze13:

    propagandna kampanja za novi mandat je u punom neku, ne biraju se sredstva niti situacije za vlastitu promociju! vlast je slast, a bogami se i fina lova dobije svaki mjesec!!!

  • crocro:

    Predsjednik je to trebao reći prvog dana na dužnosti a ne sada na rastanku. Poruke su stigle puno prekasno a osim toga nitko nema interesa poslušati drugoga, jer svatko misli da najbolje zna. Koalicija na vlasti ima mišljenje da zna ... prikaži još! jer na svako upozorenje građana da idu u krivom smjeru, nisu slušali građane jer su radili po svojem zacrtanom kursu i odveli nas u stranputicu. A sada predsjednik savjetuje da se svi trebaju primiti istog štapa. To je gubljenje vremena, bilo bi bolje da predsjednik raspiše prijevremene parlamentarne izbore. A to što na rastanku želi krenuti u velike reforme, neka to prepusti Kolindi, ona će imati puno više vremena kvalitetno odraditi ono što je za Hrvatsku naajvažnije.

  • apolon:

    Hahaha....dođem prije podne na portal V.L. osmijeh šalje... dr. Ivo ! Poslijepodne ...opet na portalu dr. Ivo???? O čemu sada priča? O, partizanima, kojih se rado prisjeća i ekonomsko-socijalnoj krizi o kojoj je sve vrijeme šutio, štiteći svoje drugare ! ... prikaži još!ve vrijeme šutio, štiteći svoje drugare !