Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Josipović: Braniteljima treba dati sva prava koja zaslužuju

izložba (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/4
04.06.2010.
u 15:08

Ono što svakako treba napraviti, kaže Josipović, jest Zakon o objavi podataka iz registra branitelja, koji bi pomogao boljem položaju branitelja u društvu.

Hrvatska treba dati braniteljima sva ona prava koja oni zaslužuju. Branitelji znaju da društvo ima limitirane mogućnosti, no nema novca kojim se stradavanje može platiti, izjavio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović nakon što je danas pogledao izložbu “Dani poslije” u organizaciji zagrebačke Hvidre na kojoj su izložene 43 fotografije ratna vojna invalida i njihovih ozljeda nastalih na bojištima diljem zemlje.

Dodao je kako treba inzistirati na tome da Hrvatska pomaže tim ljudima koliko god može te da postoji osjetljivost prema elementarnim potrebama koje oni imaju.

Na predsjednika je, kako je sam priznao, izložba ostavila jak dojam, zbog čega je pozvao hrvatsko društvo da promijeni retoriku prema vojnim invalidima i da se ne poziva na rezanje njihovih naknada i prava te da ih se ne naziva privilegiranim slojem.

Ono što svakako treba napraviti, kaže Josipović,  jest Zakon o objavi podataka iz Registra branitelja.

- On bi definirao koji se točno podaci sa sigurnosnog aspekta mogu biti objavljeni, bilo bi to vrlo važno, doprinijelo bi koheziji u društvu te  položaju branitelja - smatra Josipović koji je istaknuo kako podržava objavu Registra.

Nazočni vojni invalidi pozvali su predsjednika države da im se pridruži u nastojanjima da se stradalnike prestane smatrati privilegiranom elitom u hrvatskom društvu te da u idućoj akciji, u kojoj će više 7000 vojnih invalida u rujnu ove godine darovati krv, bude aktivan sudionik.

Komentara 110

OB
-obrisani-
15:48 07.06.2010.

Hamurabi, Dotični je bio čuvar svetog groba u Beogradu ili stanovnika tog groba dok je isti bio živ, ne znam je li u jna bio prije ili poslije 1980. Možeš si misliti kakav je komunistički pedigre morao imati da dođee u tu jedinicu. I sad on nama prodaje suze za branitelje koji su mu srušili tu njegovu usranu kvazidržavu. pozdrav vaš zmijicamala

DU
Deleted user
16:06 04.06.2010.

Rekao pompozno čovjek koji nalik ostalim profesorima PF vjerojatno jurcao studentice po kabinetima dok je rat trajao. Ne zaboravite - otac braće Milanović je napravio transfer u HDZ samo zato da mu sinove poštede mobilizacije ranih 90-ih!

OB
-obrisani-
08:15 07.06.2010.

Koja odvratna demagogija, da ne može biti odvratnije, ali kada već laprda trebao je kazati: \"Braniteljima treba VRATITI sva prava koja zaslužuju\", jer su im upravo njegovi SDP boljševici ta prava, olakšice i povlastice oduzeli. A ova njegova izjava (iz naslova) samo dodatno govori koliko je dvoličan i pokvaren, jer su hrvatski branitelji za njegove pojmove rušitelji najmilije mu Jugoslavije i do danas neprežaljenog mu druga Tita. I onda se još nadoveže kako bi trebalo objaviti Registar koji bi pomogao boljem položaju branitelja. Pa taj je tri puta pokvareniji i od Mesića, a dosadašnja šteta koju je nanio državi gotovo pa da prelazi i Mesićevu desetogodišnju. I bez obzira što je taj lik postao Predsjednik zadnja stvar koja bi ga se trebala ticati je upravo Registar branitelja, kojeg je njegov vrli savjetnik već djelomično objavio na netu. @marasovac - tako je ! Nažalost i oni nasjedaju na tog ljigavca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije