Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Budimir
Povratak na članak

'Ako bankrotiramo, neće uopće biti novca za mirovine'

HDZ počeo čvršće od SDP-a pozivati na rezove. Kukuriku koalicija to koristi da se predstavi kao glavni zaštitnik socijalnih prava

Komentari 13

NV
novo vriijeme
15:47 08.05.2015.

Baš je danas zagarantirana kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita, niti jedna institucija koja to treba osigurati ne radi svoj posao, lopovluk na sitno i krupno je dosegao svoj vrhunac Prefidnost je posebna ako se zna da liste čekanja za najkorumpiranijeje sektore nisu ni formirane pa ih se ne može ni riješavati, a svi se prave do to ne znaju u ne vide. Novac očajnih osiguranika curi u privatne prakse i plave kuverte , i onda nemaju za struju pa ih ovrše i onda im dajemo socijalu i onda socijala je sve tanja pa se većina bavi švercom i prostitucijom itd. A šefići i razni niži dužnosnici voze džipove i imaju nove stanove a nitko ne pita od kuda vam to. I tako imamo Hrvatsku bez hrvatskoh građana.

VL
DU
Deleted user
15:36 08.05.2015.

Bolje da propadnemo. Onda nece imat nitko, a ovako ce nas sjeckat do zadnjih snaga, a ovako tajkuni i politicari i elita koja ih uveseljava imaju sve više. Bolje krenut ispocetka jer ovo vise nema smisla.

VL
Avatar trooso
trooso
15:23 08.05.2015.

zašto ovo ako

VL
Avatar Oštrica
Oštrica
17:03 08.05.2015.

Neznam što je tu sporno, pa to su uglavnom smjernice odaslane od Europske komisije, gospoda u SDP-u se prave blesavi ili žele ono najbolnije što se mora sprovesti, podvaliti kao teret HDZ-u. E, to nije pošteno. Svatko tko prati stavove Europske komisije, zna da je to uputa od iste. Ako gospoda u SDP-u neznaju što se sve mora napraviti, neka pitaju nekoga tko zna, na primjer Mirando Mrsić bi ih mogao uputiti.

VL
KA
kajinx
17:13 08.05.2015.

Evo ga! Još jedan o pemzijama.

VL
MA
marijaqwer
17:50 08.05.2015.

Kada bankrotira drzava nece biti placa za uhljebe.

VL
VU
vucko
18:56 08.05.2015.

Prije deset god. napisao sam kako treba promjeniti sistem mirovinskog osiguranja,jer sam 30 god. kao samostalni privrednik radio na tom sistemu. Radni vijek traje do 65 god. starosti za musku i zensku populaciju. Pravo na rentu dobija se tek nakon 15. god. radnog staza ,isplata takodjer sa 65 god. Zene dobivaju po svakom rodjenom dijetetu dobropis od 1,2,ili 3 god. ovisi stanje u mirovinskom fondu. Od place 10 % ide u mirovinski fond ,dok drugih 10 % uplacuje poslodavac dakle ukupno 20 % Zdrastvenu zastitu za svaku osobu placa zaposleni,dok za obitelj postoje obiteljsko zdrastveno osiguranje u kome su djeca ukljucena. U slucaju nezaposlenosti premije za mirovinu uplacuje sam ured za zaposlovanje do izvjesnog roka 6 ili 12 mjeseci. To su osnovni zakoni a uz njih se daju ukljuciti mnogi drugi faktori na gore ili dolje. Visina mirovina je razlicita ,ovisi o placama po godinama staza . 1.t.d. Mirovinski fond se tretira kao "Stedna knjizica " i na njega se dobiva kamate od 1-1,5 % , nije mnogo ali se do 65 god. nakupi jer raste iz godine u godinu na citavu vec uplacenu sumu ! i.t.d.

VL
PE
pessimus
16:11 08.05.2015.

ako je mogao nikica valentić početkom devedesetih godina prošog stoljeća oteti umirovljrenicima zašto to ne bi mogao i tomislav karamarko.

VL
DU
Deleted user
19:09 08.05.2015.

Da bute i taj bankrot i ovak nemamo ništa.

VL
PE
pessimus
19:27 08.05.2015.

tko danas nije strateg? i uz sve te tzv. gospodarske stratege, najčešće samozvane, u gospodarstvu nema pamaka na bolje. i ne samo da ga nema, nego nema ni nade da bi moglo biti bolje.

VL
FE
fefellerunt
21:37 08.05.2015.

što su pametni ti naši ekonomisti, vidi se odmah vrijednost diploma ekonomskih fakulteta i da su naučili množiti , možda čak i poneku funkciju su naši ekonomisti nuačili , a najviše znanja su stekli u bahatosti i pohlepi, po čemu nimalo ne zaostaju od pravnog ili medicinskog fakulteta. Ako se bankrotira zašto ne bi bilo mirovina a bilo za paće parazita na državnom koritu neka to objasni vrli ekonomist naglašava na neke mirovine iz rada, ne može se očekivati od ovakvog bića da razumije da nie isto raditi 8 sati na 21°C uz najveći stres ako padne dionica za 1%, i ležati u snijegu na -15° C nekoliko sati uz potencijalni mizerni gubitak život a. to je za ovakvo biće potpuno isto

VL
DU
Deleted user
19:06 08.05.2015.

A štoće nam i mirovina, dok ima kontejnera za siromahe biti će i kruha,kojega bacaju oni sa dvadeset i više tisuća kuna mirovine mirovine.

VL
DU
Deleted user
15:13 09.05.2015.

Jedva čekam da bankrotiramo. Što se tiče naslova članka.. ipak čitatelji to znaju i sami. Nema potrebe da nam ekonomski analitičar kaže da neće biti novaca za mirovine. Neće biti novaca ni za plaće saborskih zastupnika, niti za putovanja naših ministara u Ameriku, ni za konzultante niti za skupe poslovne prostore..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.