Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFORMA OBRAZOVANJA

Jokić otkrio: Predsjednica mi je ponudila da budem ministar i prihvatio sam

Boris Jokić
Miranda Cikotic/PIXSELL
15.04.2018.
u 11:32

Naglasio je kako jednostavno više nema vremena za provođenje eksperimentalne kurikularne reforme jer je radnih dana do kraja ostalo jako malo

Boris Jokić, široj javnosti poznat kao voditelj Cjelovite kurikularne reforme ranog i predškolskog, osnovnoškolskoga i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja, za jučerašnji Marš za znanost kazao je da je dobro da ljudi izađu na ulice i kažu svoje mišljenje.

Novi voditelj Ekspertne radne skupine nije izabran, a kao poseban savjetnik premijera Plenkovića doveden je Radovan Fuchs

- "Reforma obrazovanja kakvu strategija znanosti obrazovanja i tehnologije više ne postoji. Ovo što se događa već drugi put s natječajem za izbor ERS-a pokazuje u kakvom društvu živimo u Hrvatskoj 2018. godine" rekao je Jokić za N1

Naglasio je kako jednostavno više nema vremena za provođenje eksperimentalne kurikularne reforme jer je radnih dana do kraja ostalo jako malo. "Umjesto da se slijepo gura u škole to 1. 9., dozvolite si vrijeme da radite sa školama. S tih 72 škole radite godinu dana, pripremite učitelje kako da uče. Neće se izgubiti ta godina za Republiku Hrvatsku, ali šteta će se učiniti tom procesu ako se počne preko noći. Hrvatska se nagledala takvih procesa", poručio je Jokić.

Zanimljivo je kako je, kao osoba koja nije dio političke elite, ipak jednom prihvatio ponudu koja je uključivala bitnu političku funkciju.

- "Radi se o tome da je u situaciji kad su bili parlamentarni izbori 2015., 22. prosinca predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, zbog problema s formiranjem Vlade, formirala privremenu Vladu Republike Hrvatske, i ponudila meni da budem ministar. Ja sam bio pristao u toj Vladi biti taj privremeni ministar. Ta Vlada nikad nije zaživjela", rekao je Jokić i zaključio kako je pristao na ovu ponudu jer je predsjednica štitila njegov projekt. 

Komentara 56

KA
kacavenda
12:07 15.04.2018.

Ko toga levog neradnika placa

AP
ante_pustinjak
12:23 15.04.2018.

ovaj iskače iz svake paštete u zadnje vrijeme. češće je u medijima nego bivši bljedoliki predsjednik u naponu svog mandata. i uvijek: ja, pa ja! da, u petom danu ga gospođa selak svaki put stjera u mišju rupu, da ne kažem s njim pošteno obriše pod. on čak pokušava biti i sarkastičan prema drugima, no to mu nikad ne uspije! uvijek ga na vrijeme prokuže pa se jadnik izblamira do daske!

Avatar rubinet
rubinet
11:46 15.04.2018.

bio bi mi manje mrzak kad bi se ošišao i obrijao...ali samo malo manje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije