Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA KAKVU TREBAMO

Jokić: Imali smo promašaj desetljeća. Ako probudite potencijal, bit ćemo zemlja budućnosti

04.03.2019.
u 11:03

– Vratite se originalnim rješenjima cjelovite kurikularne reforme. Ne zato što smo to mi radili, nego zato što se unutra krije moderni sustav obrazovanja. Cjelovito rješenje za roditelje, za djecu, za učenike, za obrazovne radnike. Hrvatska ima potencijal, snagu i znanje. Ako probudite taj potencijal, bit ćemo zemlja budućnosti... – poručio je Boris Jokić u svom tematskom izlaganju.

– U zimi 2017. godine u Zadru jedna je učenica rekla: "Volim Hrvatsku,ali ne vidim se ovdje u budućnosti, ova je zemlja propala." U dvije godine u obrazovanju se naizgled dogodilo mnogo, ali kada bolje pogledate, vidjet ćete da to i nije puno – istaknuo je Jokić, kritizirajući vladajuće zbog načina promjena u obrazovanju.

– Postoji nepripremljenost, ostvaren je promašaj desetljeća. Samo 19,9 posto učenika u srednjoj školi gleda pozitivno na Hrvatsku za 15 godina, a 43,9 vidi negativnu budućnost za Hrvatsku – rekao je Jokić. 
 

Komentara 46

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
11:21 04.03.2019.

Tvoja reforma je svela domovinski rat na pola stranice teksta u udžbeniku iz Povijesti ! Toliko !

Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
11:18 04.03.2019.

Tako je, imali smo tvoju 'reformu'... i sličnih parolaša.

IH
iron.hide.54966
11:23 04.03.2019.

Hvala, ne hvala, ajmo dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije