Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLIKO NAS JE STVARNO?

Jedni se žale da nisu popisani, drugi kažu da su se popisali iz Njemačke, Irske: 'Kod mene nitko nije bio!'

21.01.2022.
u 06:42

"Niti su mi došli doma, niti su mi ostavili obavijest o svom dolasku. Koliko znam, nisu obišli još neke stanove u mojoj zgradi", kaže Siščanka (65)

Komentara 35

RA
radolizem
07:04 21.01.2022.

Izuzetno je puno novca potrošeno, a rezultati nisu točni i ne odgovaraju stvarnom stanju. Prvo se kasnilo u edukaciji instruktora i koordinatora jer je bilo ljeto, nakon toga, je obavljena izuzetno nekvalitetna edukcija popisivača. Prvih tjedan dana pojavili su se ogromni softverski problem, puno popisivača je zbog toga odustalo jer su vidjeli da neće zaraditi. Honorar je bio vrlo demotivirajući u odnosu na trud. Rezultati su takvi, građani su nezadovoljni, a političke odgovornosti za površno obavljanje edukacije - nigdje. Nas je na online edukaciji od 150 pozvanih, prvi dan bilo 108, drugi dan 91, a treći dan edukacije nije ni bilo. Popis je površno odrađen, a sada političku štetu trpi predsjednik Vlade RH Plenković i HDZ. Mislim da je vrlo bitno shvatiti kako je popis stanovništva u ovoj formi bio potpuno metodološki i softverski promašen, a da nismo dobili objektivni statistički prikaz demografskih procesa u RH.

Avatar SileZla
SileZla
08:05 21.01.2022.

Stanovnika ima onoliko koliko ih je država popisala. Čudnih podataka je bilo i prije 10 godina. Općina Vrhovine je 2001 imala 905, 2011 je nakon baby booma došla do 1403, a onda je u zadnjih 10 godina stanovništvo prepolovljeno i danas ih ima 666. Gračac sa 3923 na 5033, pa danas 3229. Ovo nijedan demograf ne može objasniti drugačije nego kao pogrešku ili makinaciju u popisu iz 2011. Bilo je greški i 2011, sad ih je samo još više zahvaljujući "briljantnoj" ideji o samopopisivanju. Kakva država takav i popis stanovništva.

TM
trade_mark
07:48 21.01.2022.

To je rezultat one sposobne hadezenjare Lidije Brkovićke, ravnateljice zavoda za statistiku. Ne samo da je kasnila skoro pola godine, nego ga je i odradila na nivou dječjeg vrtića. Bravo Lidija!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?