Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA S PRIRODOM
Povratak na članak

Za zaštitu od poplava RH na raspolaganju ima preko milijardu eura, iskorišteno je samo 5,8 %!

Za učinkovitu mrežu zaštite od poplava u pet godina treba povući milijardu eura iz EU

Komentari 18

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
10:06 02.04.2018.

Evo uzet ću par minuta i ponuditi jedino isplativo i za održavanje najbolje rješenje. Prvo srušiti sve HDZ-ovce na izborima jer ta bedasta ekipa nikad neće imati intelektualni kapacitet shvatiti ovo što pišem. Hrvatska je rijetko naseljena država i ima na bacanje zelenih površina koja mogu odlično poslužiti kao retencije. Ništa nećemo dobiti izgradnjom/obnovom nasipa jer rijeka samo traži prostor, a voda je ljud nezaustavljiva. Zato...retencije i samo retencije...hvala

VL
DU
Deleted user
10:10 02.04.2018.

Tridesetak i više možda godina, nerad, prevelika opuštenost, nebriga naročito lokalnih vlasti, mada i glavnu Vlast RH, ne može elaborirati "ne stvaranje zaštita od područja gdje su poplave od pamtivijeka"! Koliko godina i unatoč dugih sušnih razdoblja, nije učinjeno skoro ništa u recimo Karlovcu, Sisku i svim ne nabrojenim mjestima gdje nakon malo veće kiše poplavi cijela imovina ljudi!? Zečji nasipi očito nisu dostatni za +9 metara visine vodostaje rijeka u tim krajevima? Naj jednostavnija je obrana izgradnja nasipa dostojnih takvim vodostajima rijeka? Sve ostalo, kao "sagradit ćemo nove kuće" i tome slične "parole" ne služe ničemu drugom do vađenju kestena iz vatre Vladajućih! Probleme treba rješavati od korijena, nikako od krošnje!?

VL
Avatar indigo25
indigo25
09:57 02.04.2018.

Ili možda da neko u Hrvatskim vodama preuzme odgovornost za zakazivanje sustava nakoji je potrošen novac iz državnog proračuna.

VL
BL
bljak007
09:20 02.04.2018.

Treba rijekama produbiti korita, i očistiti spojne kanale. I bit će bez poplava, zaposlit će se ljudi, i bit će riječnog pijeska i šljunka, koji se može prodati.

VL
Avatar Eddie
Eddie
10:41 02.04.2018.

Arapske izbjeglice zaposliti na nasipima, a ne dijeliti im stanove

VL
DO
domxerex
10:48 02.04.2018.

Sustav obrane treba prvo ispanirati a zatim projektirati i tek se tada može trošiti novce ali i tada moraš imati barem pola svojih novaca.

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
10:14 02.04.2018.

u ovoj hrvatskoj nitko za ništa ne odgovara, pogotovo hdz-ovci što se čudite?

VL
SN
SNV
10:23 02.04.2018.

Jeftinije je uzimati godišnje milijune provizije..evo sad u brodu milijuni se peru

VL
Avatar maxist
maxist
10:47 02.04.2018.

Prvo i osnovno je čiščenje vodotokova, produbljivanje korita ...a to je u nadležnosti hr voda........Koliko se može pročitati ili čuti prioriteti su im.....velebne zgrade, veliki broj mladih dugonogih "tajnica", ergela bijesnih limuzina, extra mobiteli , zaliha posebnih jakni za naslikavanje,e, itd ...........pa dugo ništa pa kukanje o planovima i groznim troškovima " studija" o rješavanju problema............pa na kraju panično davanje izjava od novonabavljenih " glasnogovornica i traganje za dobrovoljcima koji će nešto raditi. ...........završno rad volontera i nadležnih "insitucija"......Rezime su izvješča i "povjerenstva" za inventuru -šteta !!!!!!!!!!!!!1........Bitangi na izvoz

VL
BL
Blomberg
18:07 02.04.2018.

No proci ce i ovo, a onda cekamo da vidimo ta sva obecanja od nasih politicara, ili kao i do sada brzo ce sva obecanja biti zaboravljena.

VL
DU
Deleted user
11:36 02.04.2018.

A gdje su vam te puste milijarde, iz EU fondova? Svaki dan citam kako imamo na raspolaganju ovoliko i onoliko(za ovo i ono),a na kraju nista. Do kada mislite lagati hrvatskom narodu? Ulaskom u EU Hrvatska nije dobila nista,a izgubila je suverenitet,brodogradnju,visokoobrazovanu radnu snagu,i pola milijuna mladih!

VL
PR
propalismoFranjoskroz
10:25 02.04.2018.

Koliko su Hdz i SDP napravili nasipa i hidroelektrana???A koliko Tito?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.