Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Je li doba pandemije pravo vrijeme za studij i koje su slavne osobe studirale online?

Poslovno veleučilište Zagreb
Foto: Promo
1/5
17.09.2020.
u 10:32

U svijetu je i prije pandemije izazvane Corona virusom oko šest milijuna studenata u visokom obrazovanju studiralo online, od čega oko 35 posto u SAD-u, dok ovaj trend u Europi raste pa je dosegnuo blizu 30 posto.

Mogli bismo reći da nas kao pojedince situacija u kojoj smo se zatekli duboko frustrira, jer nam ograničava slobodu kretanja i ponašanja te nas potiče da izbjegavamo interakciju, a to zapravo znači da izbjegavamo ljudski dodir, zagrljaj, druženje. No gledamo li na ovu krizu svjetskih razmjera s pozitivne strane, uočit ćemo kako smo nekako zbili redove, kako smo spoznali tko nam je odan prijatelj, a na koga se ne možemo osloniti. Ovo razdoblje učestale samoće nas je sve prisililo da se više radujemo malim stvarima. 

Foto: Arena Hospitality Group

Možda zvuči paradoksalno, no ovo je također najbolji trenutak da ulažemo u sebe i svoje znanje. S jedne će nas strane zaokupiti i odvratiti nam misli od svakodnevnih problema i tjeskobe, a s druge strane će nam omogućiti da rastemo, da obogaćujemo svoje znanje i steknemo nove korisne vještine. Ova Corona kriza koja je naglo i u potpunosti promijenila naše živote s druge je strane pokazala da se nastava u visokom obrazovanju, uz velik entuzijazam i nešto opreme, može vrlo kvalitetno izvoditi na daljinu. Prednosti ove metode svakako su što ona omogućava da kao student nastavu pratite baš sa svakog mjesta, jedini uvjet su „pametni“ mobitel ili tablet i pristup wi-fi mreži. Ukoliko se na primjer nađete u prometnoj gužvi i ne stignete do svojeg odredišta, stanete na prvom parkingu i pratite nastavu iz automobila ili kafića; možete pratiti nastavu kod kuće, u uredu, na plaži ili u parku, na službenom putu, negdje u okolici ili u inozemstvu. Ovaj način izvođenja nastave svakako ima jedan velik nedostatak, a to je bliski kontakt s kolegama, pa i s nastavnicima. No ima također i velikih prednosti, a pogotovo ako ste vrlo zaposleni, ili ste nedavno dobili prinovu.

Foto: Arena Hospitality Group

U svijetu je i prije pandemije izazvane Corona virusom oko šest milijuna studenata u visokom obrazovanju studiralo online, od čega oko 35 posto u SAD-u, dok ovaj trend u Europi raste pa je dosegnuo blizu 30 posto. Neke od slavnih osoba koje su zbog svojih karijera i velike zauzetosti ili zbog životnih okolnosti studij završile online su na primjer redatelj Steven Spielberg, glumac, pisac i redatelj te danas i sam profesor James Franco, glumac i političar Arnold Schwarzenegger, tenisačica Venus Williams, košarkaš Shaquille O’Neal, te nobelovac i političar Nelson Mandela.

Na Poslovnom veleučilištu Zagreb dali smo sve od sebe da, prisiljeni novim okolnostima, što bezbolnije pređemo na online oblik nastave, pa našim studentima izlazimo u susret, slušamo njihove probleme, omogućujemo im da online polažu ispite te putem Zoom aplikacije izvodimo vježbe i obavljamo individualne konzultacije. Izvlačimo iz online komunikacije ono najbolje, čekajući bolja vremena kad ćemo se ponovno moći družiti offline.

Foto: Arena Hospitality Group

Uz ovaj tekst možete vidjeti fotografije naših studenata @pvzg koji su zabilježili svoja iskustva iz ljetnog semestra prošle akademske godine. Za više informacija o našim studijima marketinga i komunikacija, menadžmenta i produkcije u kulturi te gospodarske logistike, načinu prijave i uvjetima upisa posjetite našu mrežnu stranicu www.pvzg.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije