Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar jandroković

Jandroković: Pregovori RH s EU teži od pregovora drugih zemalja

'Croatia\'s Foreign Minister Gordan Jandrokovic holds a news conference after an EU-Croatia accession conference in Brussels June 30, 2010.  REUTERS/Jan Van de Vel   (BELGIUM - Tags: POLITICS)'
'STRINGER/BELGIUM'
14.10.2010.
u 11:54

Ministar je istaknuo da su najteža poglavlja pregovora pravosuđe i tržišno natjecanje.

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković rekao je u razgovoru za austrijsku novinsku agenciju APA-u da pregovori o ulasku Hrvatske u Europsku uniju idu "očekivanom dinamikom“.

Dodao je kako je realno očekivati da Hrvatska završi pregovore tijekom mađarskog predsjedanja Unijom 2011. godine. Istaknuo je da su najteža poglavlja pregovora pravosuđe i tržišno natjecanje.

Jandroković smatra, prenosi APA, da bi Hrvatska trebala ući u EU 2012. godine. Vezano uz ministrov odgovor, isti izvor u intervjuu podsjeća da je Europska komisija spominjala i 2013. godinu kao datum ulaska Hrvatske u Uniju.

- Naš je cilj potpisati pristupni sporazum u prvoj polovici 2011. Nakon toga slijedi proces ratifikacije u zemljama članicama. Smatramo da taj proces neće trajati duže od godine dana. Po meni je to realistično, ocijenio je hrvatski šef diplomacije, naglasivši posebno kako su hrvatski pregovori s EU bili "složeniji i teži od pregovora drugih zemalja“.

- Za to postoji jednostavan razlog: Unija je tijekom prošlih pregovora mnogo toga naučila i nije željela ponoviti prethodna loša iskustva - ustvrdio je.

Govoreći, između ostalog, o problemu korupcije u našoj zemlji, Jandroković je za APA-u rekao kako se Hrvatska tijekom proteklih godinu i pol dana ozbiljno uhvatila u koštac s korupcijom poslavši snažnu poruku hrvatskim građanima da u borbi protiv korupcije nema nedodirljivih.

Na upit o terminima kada će biti privatizirana hrvatska brodogradilišta, Jandroković nije odgovorio, ali je rekao da je uvjeren da će taj proces biti uspješniji nego što je  dosad bio.

 

Komentara 8

Avatar bereza
bereza
12:27 14.10.2010.

Niti jedna druga zemlja nema na vlasti hdz-ovsku bagru potpomognutu hss-ovskom bagrom, uz svesrdnu pomoć obilato kupljenih tzv. predstavnika nacionalnih manjina. S takvim gadovima na vlasti, Hrvatska se još i dobro drži.

Avatar Idler 3
Idler 3
12:40 14.10.2010.

@bereza....zaboravil si spomenut i \"genijalnu\" oporbu spremnu za trenutno preuzimanje vlasti >:-))

UK
Ugo Kajvez
12:14 14.10.2010.

Banda lopovska se želi udružiti sa još većom bandom lopovskom ..... . EU nas je doveo do ovog stanja svojim \"direktivama\" .. čitaj bezskrupiloznim diktatorskim odnosom .......... Slobodno se odesli knjima ako su ti dragi .........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije