Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posebna odgovornost

Jandroković najavio raspravu o Deklaraciji o Domovinskom ratu

Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.10.2019.
u 15:30

Predstavnici braniteljskih udruga izrazili su zadovoljstvo sastankom te su naglasili da oni, kao udruge elitnih postrojbi proizašlih iz Domovinskog rata, imaju posebnu odgovornost za brigu o Domovinskom ratu i očuvanju njegovih temeljnih vrijednosti

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u petak je primio čelnike braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a na sastanku je dogovoreno kako će provedba saborske Deklaracije o Domovinskom ratu uskoro biti tema Odbora za ratne veterane.

"Predsjednik Sabora iskazao je razumijevanje za njihovu posebnu brigu za očuvanjem vrijednosti Domovinskog rata i unaprjeđenjem statusnog položaja branitelja. Istaknuo je da će se u skoroj budućnosti održati sjednica o provedbi Deklaracije Hrvatskoga sabora o Domovinskom ratu", stoji u priopćenju Ureda predsjednika Sabora.

Na njihov zahtjev, Jandroković je primio, predsjednika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Krešimira Maretića, predsjednika Saveza udruga branitelja radnika Sinišu Mastelića, predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zorana Marasa sa suradnicima, a sastanku je nazočio i ministar branitelja Tomo Medved te predsjednik Odbora za ratne veterane Josip Đakić.

Predstavnici braniteljskih udruga izrazili su zadovoljstvo sastankom te su naglasili da oni, kao udruge elitnih postrojbi proizašlih iz Domovinskog rata, imaju posebnu odgovornost za brigu o Domovinskom ratu i očuvanju njegovih temeljnih vrijednosti. U tom smislu, ističe se u priopćenju, još jednom su osudili nedavne izjave saborskog zastupnika Milorada Pupovca. Od nadležnih hrvatskih institucija, posebno DORH-a, očekuju brže djelovanje, a naročito u rješavanju slučajeva ratnih zločina. Također, očekuju raspravu u nadležnom saborskom odboru o provedbi Deklaracije Hrvatskoga sabora o Domovinskom ratu.

Briga i napori hrvatske Vlade u rješavanju i poboljšanju položaja branitelja

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković iskazao je razumijevanje za njihovu posebnu brigu za očuvanje vrijednosti Domovinskog rata i unapređenje statusnog položaja branitelja te je u tom smislu istaknuo zadovoljstvo brigom i naporima hrvatske Vlade u rješavanju i poboljšanju položaja branitelja, stoji u priopćenju.

Jandroković je ponovio i kako je Domovinski rat temelj suvremene hrvatske države te da se njegove stečevine i vrijednosti ne mogu dovoditi u pitanje kao i da nadležne institucije trebaju brže rješavati slučajeve ratnih zločina počinjenih tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Zaključno je istaknuo da će se uskoro, u dogovoru s predsjednikom saborskog Odbora za ratne veterane, održati sjednica o provedbi Deklaracije Hrvatskoga sabora o Domovinskom ratu.

Komentara 5

MA
magdalenakristo
23:25 18.10.2019.

Razumijevanje je pokazano za sve skupine društva, pa tako i za ovu, koja čini temelj naše današnje, slobodne države! Podržavam da se o deklaraciji raspravlja i da je se donese u zajedničkom duhu uvažavajući sve strane!

ZA
zubalo_ankica
23:27 18.10.2019.

Trebamo zajedno njegovati i očuvati vrijednosti iz domovinskog rata te ih prenositi na daljnje generacije. Nadam se uspješnom donošenju deklaracije

ST
stefj
17:25 18.10.2019.

Samo nemojte raditi od braniteljskih udruga SUBNOR. Mogu one izraziti mišljenje o svemu, ali ipak ne bi smjele odobravati ili ne odobravati zakone... Jedino je čudno kako se nikada ne oglase kada se radi o gospodarstvu ili poduzetništvu. Ništa ih ne smeta što su oni u privatnom sektoru građani drugog reda... Valjda svu energiju potroše na natezanje s uhljebima oko proračuna, pa ne stignu misliti o onima koji taj proračun pune...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije