Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi da je se pita

Jadranka Kosor: Nisam Milinoviću dopustila da iznosi stavove HDZ-a

jadranka kosor (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
02.04.2012.
u 15:54

Prema Statutu, stavove HDZ-a o pojedinim pitanjima smije iznositi samo uz odobrenje predsjednice ili predsjednika, ali ja to ipak nisam komentirala, kaže Kosor

Jadranka Kosor, aktualna predsjednica HDZ-a i kandidatkinja za predsjednicu na sljedećim unutarstranačkim izborima sazvala je danas konferenciju za medije jer je, kako je rekla, u petak doživjela neprimjerene optužbe i uvrede.

– Promjena statuta koju predlažem, da se izbori provedu po načelu 'jedan čovjek jedan glas', uobičajena je u HDZ-u, a nije nikakav puč, udar, kao što tvrde neki mediji i pojedini članovi stranke, niti time želim ostati na čelu HDZ-a. Riječ je o demokratskoj proceduri na koju imam pravo. Statut se prije izbora mijenjao i 2000., 2004., 2009. godine. Samo sam iznosila prijedloge i program kao što su i drugi to iznosili – rekla je Kosor u svoju obranu te se obrušila na svog stranačkog kolegu Darka Milinovića.

– Mnogi od protukandidata iznosili su potpuno neprihvatljive prijedloge, poput ideje Darka Milinovića o suradnji s HDSSB-om, koja je dio njegovog predizbornog programa, a kojom se želi samo umiliti HDSSB-u. No, prema Statutu, stavove HDZ-a o pojedinim pitanjima smije iznositi samo uz odobrenje predsjednice ili predsjednika, ali ja to ipak nisam komentirala. Također, dužnosti se mogu izvršavati samo prema pravilniku, a Milinović nije član Zajednice žena niti član Mladeži HDZ-a, čime je prekršio pravilnik – komentirala je Kosor osvrnuvši se na podršku koju su te dvije stranačke organizacije pružile Milinoviću.

– U HDZ-u se ne provodi rat protiv svih, nego postoji jedna ekipa koja želi da Jadranka Kosor ode. Ja se pitam zašto se oni opiru tome da svaki član glasuje za čelnu osobu HDZ-a? – zaključila je Kosor dodavši da će se konzultirati s najvećim pravnim stručnjacima HDZ-a koliko glasova je potrebno za predsjedničku pobjedu na unutarstranačkim izborima.

Komentara 97

FO
forumer
16:16 02.04.2012.

Jaca si misli da je neki važni faktor i da smije govori tko smije pričati,a tko ne.Koliko mi je poznato mi živimo u demokratskom društvu i svatko smije govori što god želi.Makar i bolje da se Milinović ne javlja jer samo sramoti sebe i sve ostale.Ne znaš tko je gori od njih dvoje ili milinović ili Jaca.

BA
baza
16:17 02.04.2012.

U HDZu su se počeli oslobađati straha. Straha je bilo i za vrijeme Sanaderove vladavine. No ljudi oni su istodobno Sanadera doživljavali kao demokratski izabranog lidera, koji je obrazovan, koji perfektno govori jezike i kojeg je u jednom trenutku podržavala i ljevica i desnica u Hrvatskoj a bio je i neupitni europski miljenik. Uostalom s takvim Sanaderom HDZ je dva puta pobijedio na parlamentarnim izborima i njega se slušalo jer je bio pobjednik. A s Kosor su potonuli na dno.

MM
mad max
20:27 02.04.2012.

Tribala si ti njeme jednu za usi dati,plesnuti ga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije