Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jadranka Kosor: Bilo bi logično tražiti izručenje Hadžića Hrvatskoj

Činjenica jest da on treba biti izručen Haagu, a mi ćemo naravno i u konzultacijama s haškim tribunalom, i u konzultacijama unutar Hrvatske s nadležnim institucijama, vidjeti što je realno - rekla je premijerka
20. srpnja 2011. u 20:23 48 komentara 2 prikaza
jadranka kosor, pregovori (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Premijerka Jadranka Kosor održala je sastanak užeg kabineta Vlade zbog uhićenja Gorana Hadžića nakon što se vratila iz Varšave.

- Dogovorili smo se da do sutra formuliramo jedan zaključak kroz koji bi smo prije svega vodili računa da je Goran Hadžić već pravomoćno osuđen u dva postupka i da je podignuta optužnica u trećem postupku. Prema tome, vodit ću računa o tome i vodeći računa o najboljim interesima Hrvatske i svih onih koji punih 20 godina očekuju da on stane pred lice pravde, zaključak kojim bismo potakli sve nadležne institucije, prije svega da razmotre tu činjenicu da je u dva postupka pravomoćno osuđen - kazala je nakon sastanka premijerka, donosi Dnevnik.hr.

Napomenula je kako će o daljnjim postupcima, odnosno o tome hoće li zatražiti izručenje, odlučiti ministarstvo u dogovoru s DORH-om.
- Budući da ima dvije pravomoćne presude, bilo bi logično tražiti izručenje Hrvatskoj. Činjenica jest da on treba biti izručen Haagu, a mi ćemo naravno i u konzultacijama s haškim tribunalom, i u konzultacijama unutar Hrvatske s nadležnim institucijama, vidjeti što je realno - rekla je Kosor.

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

 • -obrisani-:

  Ova žena je totalno pukla.

 • slavonac42:

  Nemamo mi takve kaznionice za njega a goli je otok ukinut i zatvoren gdje bi za njega i bilo pravo mjesto da odsluži doživotnu kaznu za tolike ubijene Hrvatske sinove a ne da sjedi negdje u zatvoru i da mu ... prikaži još! podapiru jaja radi dobrote zato što je Srbin.

 • Avatar seneka
  seneka:

  Bilo bi,da nam Hag ne komanduje! Mi moramo biti kuš!