Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen zločinac

Jadranka Kosor: Bilo bi logično tražiti izručenje Hadžića Hrvatskoj

jadranka kosor, pregovori (1)
Slavko Midžor/PIXSELL
20.07.2011.
u 20:23

Činjenica jest da on treba biti izručen Haagu, a mi ćemo naravno i u konzultacijama s haškim tribunalom, i u konzultacijama unutar Hrvatske s nadležnim institucijama, vidjeti što je realno - rekla je premijerka

Premijerka Jadranka Kosor održala je sastanak užeg kabineta Vlade zbog uhićenja Gorana Hadžića nakon što se vratila iz Varšave.

- Dogovorili smo se da do sutra formuliramo jedan zaključak kroz koji bi smo prije svega vodili računa da je Goran Hadžić već pravomoćno osuđen u dva postupka i da je podignuta optužnica u trećem postupku. Prema tome, vodit ću računa o tome i vodeći računa o najboljim interesima Hrvatske i svih onih koji punih 20 godina očekuju da on stane pred lice pravde, zaključak kojim bismo potakli sve nadležne institucije, prije svega da razmotre tu činjenicu da je u dva postupka pravomoćno osuđen - kazala je nakon sastanka premijerka, donosi Dnevnik.hr.

Napomenula je kako će o daljnjim postupcima, odnosno o tome hoće li zatražiti izručenje, odlučiti ministarstvo u dogovoru s DORH-om.
- Budući da ima dvije pravomoćne presude, bilo bi logično tražiti izručenje Hrvatskoj. Činjenica jest da on treba biti izručen Haagu, a mi ćemo naravno i u konzultacijama s haškim tribunalom, i u konzultacijama unutar Hrvatske s nadležnim institucijama, vidjeti što je realno - rekla je Kosor.

Ključne riječi

Komentara 48

OB
-obrisani-
20:35 20.07.2011.

Ova žena je totalno pukla.

SL
slavonac42
20:37 20.07.2011.

Nemamo mi takve kaznionice za njega a goli je otok ukinut i zatvoren gdje bi za njega i bilo pravo mjesto da odsluži doživotnu kaznu za tolike ubijene Hrvatske sinove a ne da sjedi negdje u zatvoru i da mu podapiru jaja radi dobrote zato što je Srbin.

Avatar seneka
seneka
21:11 20.07.2011.

Bilo bi,da nam Hag ne komanduje! Mi moramo biti kuš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije