Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobično pitanje

J. Kosor opet objašnjavala zašto je pozdravila Gotovinu i Markača

kosor i slovačka premijerka (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.09.2011.
u 14:05

Slovačka novinarka upitala je premijerku Kosor zašto je pozdravila generale osuđene u Haagu.

Susret premijerke Jadranke Kosor s njenom slovačkom kolegicom Ivetom Radičovom zasjenilo je pitanje slovačke novinarke. Kako prenosi T-portal, premijerku je novinarka pitala zbog čega je pozdravljala hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača koji su osuđeni u Haagu kada je suradnja s Tribunalom bila jedan od nužnih kriterija za završetak pregovora s Europskom unijom. Šokirana premijerka poručila je da je za nas operacija Oluja bila oslobodilačka operacija na koju je Hrvatska imala pravo jer je veliki dio zemlje bio okupiran i jer smo mi bili napadnuti, jer je Hrvatska bila žrtva agresije, i to krvave agresije, i da smo mi morali braniti i oslobađati svoje krajeve.

– Ja sam pozdravila sve hrvatske branitelje koji su najzaslužniji za hrvatsku slobodu i u tom kontekstu spomenula i sve zapovjednike, ali sam isto tako u tom kontekstu rekla da svatko tko je odgovaran za ratni zločin mora za njega i odgovarati. To je temeljno odredište naše suradnje s Haškim sudom – odgovorila je Kosor. Isto je tako podsjetila da je Hrvatska donijela ustavni zakon o suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju te je dodala kako je temeljno načelno u svijetu da je svatko nevin dok mu se pravomoćnom presudom ne dokaže krivnja.

Komentara 117

PG
praseca gripa
17:28 26.09.2011.

Mislila sam ,ne da sam komentirala,nego ocijenila komentar! Novi nacin skracivanja demokratskog prava L A Z I M A!!!

PU
pumbica
18:32 26.09.2011.

Kako tako nešto novinarku nije sram pitati?I iz koje je ta novinarka države?Svakakvi novinaraima,a Jadranka Kosor ima pravo pozdraviti hrvatske rodoljube......

CH
chemica
17:28 26.09.2011.

Moglo je biti i gore. Puno gore. Mogla je pokušati odgovoriti na ENGLESKOM. Među okupljenima bi se prolomio grohotan smijeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije