Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

J. Kosor: Iduće godine imat ćemo gospodarski rast od 1,5 posto

Rast BDP-a u trećem tromjesečju dokaz je da smo definitivno počeli plivati prema izlasku iz krize, komentirala je danas, prvog dana dvodnevnog posjeta Turskoj, predsjednica Vlade Jadranka Kosor.
26. studenoga 2010. u 22:39 99 komentara 4 prikaza
'Croatia\'s Prime Minister Jadranka Kosor (R) and Turkey\'s Prime Minister Recep Tayyip Erdogan walk past a guard of honour during a welcoming ceremony in Ankara on November 26, 2010. AFP PHOTO/ADEM A
Foto: 'ADEM ALTAN'

Rast BDP-a u trećem tromjesečju dokaz je da smo definitivno počeli plivati prema izlasku iz krize, komentirala je danas, prvog dana dvodnevnog posjeta Turskoj, predsjednica Vlade Jadranka Kosor procjenu Državnog zavoda za statistiku da je hrvatski bruto domaći proizvod u trećem tromjesečju realno porastao 0,2 posto u odnosu na treće tromjesečje prošle godine.

– To su prvi, ali dobri pokazatelji – istaknula je J. Kosor u Ankari te objasnila da je riječ o “prvoj kaplji u moru koja nas treba ohrabriti da zapnemo”.

Premijerka Kosor sigurna je da će u idućoj godini rast biti 1,5 posto, godinu poslije dva posto, a zatim 2,5 posto, ali i veći bude li pokrenuta većina investicijskih projekata. Gospodarstvena suradnja bila je i glavna tema sastanka hrvatske premijerke i turskog kolege Recepa Tayyipa Erdoğana.

Usto, razgovaralo se kako povećati broj turskih turista u Hrvatskoj, ali i hrvatskih u Turskoj koja je, kako je rekla premijerka, postala popularno odredište otkad se na hrvatskim televizijama prikazuju iznimno popularne turske serije.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
  • piccolo:

    Ma ona jadna nema veze s mozgom u stanju je lupat i bubat a poima neimat. Pa to je živa kokoš i kokodače do boli.

  • Uman SS:

    ej, Jaco glupačo... nije ti ovo 1001 noć...

  • AT-Split:

    Baš nju briga za BDP. Sigurno nema pojma što ta skraćenica znači. Njoj je samo važno da ju slikaju i da joj sviraju pa da se može hvaliti svojim prijateljicama u frizeraju, kako je uspjela u životu, kako je nekad ... prikaži još! bila niži ešalon u novinarskom polusvjetu, a sad zamislite, premijerka. Kladim se da nije bilo nikakvog državnog interesa za posjet Turskoj, nego da je ona gledala sapunicu i poželjela malo pobjeći od neugodnih pitanja. Jadni Turci ne kuže što se ova tako hihoće dok joj je zemlja pred bankrotom, niti kuže zašto je došla u posjet kad ona njima ni oni njoj nemaju ništa za reći. Inače, zašto na Večernjem nema vijesti da je Lovro, Jacin sin zaposlen na HRT-u? Otpuštene su desetine honoraraca sa više iskustva, boljim kvalifikacijama i znanjem a njezin sin je zaposlen. Zar to ne bi bila važna i zanimljiva vijest? Zar ne bi novinari u slobodnoj zemlji trebali pisati što javnost zanima?