Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed

"Izvojevali smo najveću bitku, a od države zauzvrat dobili - ništa!"

šibenska vlast
Duško Jaramaz/PIXSELL
09.11.2010.
u 13:22

Objavljena rasprodaja dviju bivših vojarni, o čemu je šibenski gradonačelnik doznao iz tiska

- Vlada prodaje šibensko zemljište u srcu grada bez da nas je o tome izvijestila, a kamoli konzultirala - objavio je danas šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović nakon što je gradska vlast iz tiska doznala o objavljenom natječaju o prodaji oko 130 tisuća četvornih metara prostora dviju bivših vojarni.

Rasprodaja državne imovine nastavlja se, a ovoga puta na red su došle dvije šibenske vojarne: jedna na brdu Jamnjak, a druga na brdu Gomiljak u Ražinama (nekadašnje vojno skladište). Prodajom tih dviju nekretnina, od kojih je jedna prostornim planovima predviđena za stanogradnju, a druga za prostor javne namjene, država namjerava zaraditi oko 130 milijuna kuna. O svemu tome šibenske vlasti "nisu imale pojma", pa je iznenađeni gradonačelnik danas hitno poslao prosvjedno pismo premijerki Jadranki Kosor.

- Ostao sam neugodno iznenađen doznavši kako je Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom oglasio prodaju zemljišta u Šibeniku. Vjerujem da ćete se složiti samnom da je neprimjeren i krajnje neprihvatljiv takav odnos središnje državne vlasti prema građanima ovoga grada kojima je  to zemljište, koje sada Vlada prodaje, bilo oduzeto u bivšem sistemu za potrebe tadašnje vojske. Apsurd je tim veći što je riječ o vojsci koja je prije dvadeset godina napala Hrvatsku, a upravo su Šibenčani izvojevali najvažniju bitku protiv te iste vojske i zauzvrat od države dobili - ništa! – upozorava dr. A. Županović te dodaje kako se nada da će u Vladi prevladati razum.

Njegov zamjenik Franko Vidović kaže kako je jedini interes države u ovom slučaju punjenje proračuna koji ministar Šuker teško puni.

- Kada mi tražimo prostor bivših vojarni za javno-društvenu namjenu, onda se od nas traže puste studije i raznorazni uvjeti, a kada Vlada prodaje tu istu zemlju, onda ne treba ništa nego samo oglas u novinama. Ovo je sada i definitivan dokaz kako se Vlada odnosi prema jedinicima lokalne samouprave u kojima HDZ nije na vlasti - kazao je F. Vidović, inače član SDP-a.

A župan Goran Pauk (HDZ) danas je zaključio kako u prodaji šibenskog zemljišta nema ničeg spornog jer država na sve načine namjerava namaknuti "sredstva za određene projekte". Inače, o bivšoj vojarni Jamnjak u Šibeniku, koja se nalazi usred gusto naseljene gradske četvrti, hrvatska je javnost mogla čuti u srpnju prošle godine, kada je na vidjelo izašla namjera jedne američke tvrtke da uz blagoslov državnog vrha tamo otvori svojevrsni centar za obuku i ispitivanje sa živim agensom, VX-om ili sumpornim iperitom, što se laički opisivalo kao poligon za bojne otrove.

Takva je zamisao skandalizirala hrvatsku javnost, a posebice Šibenčane koje se, ističe se, zaobilazi i ne uvažava u pitanjima od najveće važnosti za budućnost i razvoj grada.

Komentara 10

ED
eddinger1
17:07 09.11.2010.

Ne javlja se ovaj gradonačelnik kad mu tvornice po Šibeniku propadaju.

CA
carlos1
16:10 09.11.2010.

Dobili ste onoliko koliko ste zasluzili. Opca nesloga nazovi politicara na svim razinama rukovodjenja gradom i zupanijom. Raskrcmili ste sve sto se moglo dodvoravajuci se svima i svakome radi osobnih probitaka na stetu gradjana i prelijepog grada Šibenika. Ipak, narodd sve vidi i sve ce vam doci na naplatu a bez vas smradovi nesposobni i nekompetentni Sibenik ce kad-tad procvjetati

JA
jankoprekobrda
14:02 09.11.2010.

E gradonacelnice, lipi moj covik, Sibenik je imao u vlasti jednog Jurasa koji je gledao nacionalne interese a ne interese grada i zupanije. Zadar ima KALJ METU koji samo vuce u Zadar, Spliti je imao Seronjadera koji je vuka u put Splita. Lipo neka Sibenik sa svojom zupanijomproglasi samostalnost i izlazak iz Hrvatske i biti ce puno boje, jer ovako nista od Sibenika Lipi moj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije