Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ODLUKA

Izrael ukida karantenu za djecu koja su bila u kontaktu sa zaraženima

Testiranje na Covid-19
EDUARDO MUNOZ/REUTERS
20.01.2022.
u 22:45

Umjesto karantene djeca će se besplatno testirati dva puta tjedno kućnim antigenskim testovima

Izrael će ukinuti obveznu karantenu za djecu koja su bila u kontaktu s osobama zaraženima covidom-19, objavila je vlada u četvrtak te istaknula potrebu da se olakša roditeljima i školama iako broj slučajeva raste zbog brzog širenja omikron varijante.

Premijer Naftali Bennett rekao je da će se umjesto toga od 27. siječnja djeca testirati dva puta tjedno kućnim antigenskim testovima na covid-19. Ako se pokaže da su pozitivni ili se osjećaju loše, neće ići u školu dok se ne oporave.

„Djeca se vraćaju kontinuitetu u školovanju“, rekao je premijer tijekom obraćanja sa svojim ministrima zdravstva i obrazovanja koje je prenosila televizija. Dodao je da su medicinski stručnjaci utvrdili da mladi nisu ugroženi i te d aje stoga donesena ova odluka.

Premijer je također rekao da će kućni antigenski testovi biti besplatni

 

>> VIDEO Novo istraživanje: Preboljeli više zaštićeni od delta varijante od cijepljenih

Ključne riječi

Komentara 1

JA
Jania
23:15 20.01.2022.

Konačno dolaze pameti. Nadajmo se da dosadašnjim "mjerama" nisu nepovratno naštetili djeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije