Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekonomija dijeljenja

Iznajmljuju domove i poboljšavaju kućni budžet

Turisti u Zagrebu
Goran Stanzl/PIXSELL
26.08.2017.
u 20:22

Kao najveće prepreke iznajmljivači ističu birokraciju i često mijenjanje pravila koja reguliraju njihovu djelatnost

Europljani koji su se upustili u sve popularniju ekonomiju dijeljenja iznajmljujući turistima svoje domove i vikendice zadovoljni su iskustvom, a kao najveće prepreke ističu birokraciju i često mijenjanje pravila koja reguliraju njihovu djelatnost.

Nešto više od 70 posto gostiju dolazi im putem online platformi, a otprilike toliko domaćina govori da prihodi od iznajmljivanja čine manje od polovice njihovih sveukupnih godišnjih prihoda, pokazuje istraživanje Europske komisije.

Online anketa provedena je od siječnja do ožujka među četristotinjak pružatelja kratkoročnog smještaja, a većina ispitanih kaže da se i dalje time namjerava baviti. Ne čudi jer nešto više od polovice njih nije se susrelo ni s kakvim teškoćama u iznajmljivanju, a ostali uglavnom odgovaraju da su problemi s kojima su se suočili u pravilu bili lako rješivi. S tim da ispitanici iz Njemačke, Italije, Španjolske i Francuske, koji su imali primjedbi, kao problematičnu stavku ističu porezne propise. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije