Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOŠKA KATASTROFA

Izlilo se oko 3.000 barela sirove nafte, zagađene dvije rijeke

izlijevanje nafte
Foto: Reuters/PIXSELL
23.02.2016.
u 07:30

Prema informacijama nacionalnog regulatornog tijela za okoliš nafta se izlila u rijeke Chiriaco i Morona na sjeverozapadu Perua

Puknuće na peruanskom glavnom naftovodu izazvalo je izlijevanje oko 3.000 barela sirove nafte u amazonskom području, izvijestila je jučer tvrtka Petroperu, a nafta je onečistila dvije rijeke koje urođenička plemena koriste kao izvor pitke vode.

Dvije pukotine zaustavile su transport na naftovodu kojim dnevno protekne od pet do šest tisuća litara nafte, objavila je državna tvrtka Petroperu.  

Prema informacijama nacionalnog regulatornog tijela za okoliš nafta se izlila u rijeke Chiriaco i Morona na sjeverozapadu Perua, gdje živi najmanje osam urođeničkih zajednica naroda Achuar. Peruansko ministarstvo zdravlja proglasilo je uzbunu zbog kvalitete vode u pet područja u blizini izlijevanja.

>> Kompanija Kinder Morgan: Izlijevanje nafte može imati pozitivne afekte

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije