Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izgubi li na sudu, Maras će morati platiti 86.000 kuna iz svog džepa

DIP je odlučio da se SDP kazni jer je Maras u kampanji za EU parlament u sabornici na laptopu isticao političke slogane.
05. rujna 2019. u 10:55 43 komentara 3872 prikaza
Gordan Maras u Saboru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras mogao bi ostati “kraći” za 86.000 kuna.

 Predsjednički dvori,Pantovčak DIP PODSJEĆA Želite biti predsjednički kandidat? Ovo su uvjeti koje morate ispuniti

DIP je odlučio da se SDP kazni jer je Maras u kampanji za EU parlament u sabornici na laptopu isticao političke slogane. Na tu se odluku stranka žalila Upravnom sudu u Zagrebu, čime je de facto stala na Marasovu stranu. Međutim, unatoč žalbi koju je stranka uložila i stala iza nje, članovi vodstva stranke na telefonskoj su sjednici podržali i formulaciju kako se tužba “podnosi pod uvjetom da se Gordan Maras obaveže obeštetiti svu štetu nastalu tom odlukom”.

– Da, imali smo telefonsku sjednicu i o tome smo razgovarali. Moj je stav također da Maras mora sam podmiriti kaznu ako Upravni sud odluči da se kazna mora podmiriti jer su ga više puta upozorili i DIP i stranka, ali se oglušio – kaže naš izvor iz SDP-a.

Gordan Maras | Autor : Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zanimljivo, takav stav, a koji očito dijeli većina vodstva SDP-a, nije baš u skladu s tužbom koju je stranka poslala Upravnom sudu, u kojoj stoji da je odluka DIP-a bila nezakonita i neustavna i da je sabornica, suprotno stavu DIP-a da se radi o uredskoj prostoriji, mjesto slobode, debate, iznošenja politika i programa.

Postavlja se pitanje zašto bi stranka pristala na žalbu ako smatra da Maras nije u pravu i da bi kaznu trebao podmiriti sam dođe li do toga. Izvori iz SDP-a koji smatraju da Maras tu kaznu ne bi trebao sam platiti kažu kako je riječ o pokušaju da se Marasa oslabi i eventualno makne s mjesta šefa zagrebačkog SDP-a.

– Meni je bitno da se SDP žalio jer time pokazuju da vjeruju meni, a ne Gordanu Jandrokoviću i da drže da zastupnici imaju puno pravo izražavati se u sabornici i tu nemam više što komentirati – kazao je Maras.

Gordan Maras u Saboru
1 / 6
Gordan Maras u Saboru
SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • ddh:

  Pravna drzava sve bolje funkcionira. Treba razne Marase, Grmoje ili Pernare nauciti pravilima demokracije i prekinutu anarhiju koju pokusavaju stvarati u Saboru. A Maras ce po vec ustaljenom obicaju plakati i tuliti, A to dela vec i sada.

 • Markos:

  Opaliti po đepu i to brutalno opaliti po đepu, da vidi sve zvijezde i on i likovi tipa Pernar, Sinčić i tako dalje. Ima i demokracija svoja pravila, svoje granice dozvoljenoga.

 • Avatar RuAF
  RuAF:

  Sveopća zavjera proziv agenta 007. Prvo nije prošao na parazitiranje u "Euvopavlament", a sad su ga još opalili i po džepu. Ahahahahaha