Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMPANJA

Izgubi li na sudu, Maras će morati platiti 86.000 kuna iz svog džepa

Gordan Maras u Saboru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
05.09.2019.
u 10:55

DIP je odlučio da se SDP kazni jer je Maras u kampanji za EU parlament u sabornici na laptopu isticao političke slogane.

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras mogao bi ostati “kraći” za 86.000 kuna.

DIP je odlučio da se SDP kazni jer je Maras u kampanji za EU parlament u sabornici na laptopu isticao političke slogane. Na tu se odluku stranka žalila Upravnom sudu u Zagrebu, čime je de facto stala na Marasovu stranu. Međutim, unatoč žalbi koju je stranka uložila i stala iza nje, članovi vodstva stranke na telefonskoj su sjednici podržali i formulaciju kako se tužba “podnosi pod uvjetom da se Gordan Maras obaveže obeštetiti svu štetu nastalu tom odlukom”.

– Da, imali smo telefonsku sjednicu i o tome smo razgovarali. Moj je stav također da Maras mora sam podmiriti kaznu ako Upravni sud odluči da se kazna mora podmiriti jer su ga više puta upozorili i DIP i stranka, ali se oglušio – kaže naš izvor iz SDP-a.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zanimljivo, takav stav, a koji očito dijeli većina vodstva SDP-a, nije baš u skladu s tužbom koju je stranka poslala Upravnom sudu, u kojoj stoji da je odluka DIP-a bila nezakonita i neustavna i da je sabornica, suprotno stavu DIP-a da se radi o uredskoj prostoriji, mjesto slobode, debate, iznošenja politika i programa.

Postavlja se pitanje zašto bi stranka pristala na žalbu ako smatra da Maras nije u pravu i da bi kaznu trebao podmiriti sam dođe li do toga. Izvori iz SDP-a koji smatraju da Maras tu kaznu ne bi trebao sam platiti kažu kako je riječ o pokušaju da se Marasa oslabi i eventualno makne s mjesta šefa zagrebačkog SDP-a.

– Meni je bitno da se SDP žalio jer time pokazuju da vjeruju meni, a ne Gordanu Jandrokoviću i da drže da zastupnici imaju puno pravo izražavati se u sabornici i tu nemam više što komentirati – kazao je Maras.

Gordan Maras u Saboru
1/6
Ključne riječi

Komentara 43

DD
ddh
11:02 05.09.2019.

Pravna drzava sve bolje funkcionira. Treba razne Marase, Grmoje ili Pernare nauciti pravilima demokracije i prekinutu anarhiju koju pokusavaju stvarati u Saboru. A Maras ce po vec ustaljenom obicaju plakati i tuliti, A to dela vec i sada.

MA
Markos
11:23 05.09.2019.

Opaliti po đepu i to brutalno opaliti po đepu, da vidi sve zvijezde i on i likovi tipa Pernar, Sinčić i tako dalje. Ima i demokracija svoja pravila, svoje granice dozvoljenoga.

Avatar RuAF
RuAF
11:05 05.09.2019.

Sveopća zavjera proziv agenta 007. Prvo nije prošao na parazitiranje u "Euvopavlament", a sad su ga još opalili i po džepu. Ahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije