Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizborni skup

Izgred u Vinkovcima: Milanovića verbalno napao jedan građanin

Milanović u Vukovaru (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/4
17.05.2013.
u 21:04

Jedan Vinkovčanin rekao je Milanoviću "tebi nije ovdje mjesto", a premijer Milanović je kratko rekao kako je ovo "ipak Balkan".

U zgradi Radničkog doma u središtu Vukovara večeras je održan središnji predizborni skup SDP-a za grad Vukovar i Vukovarsko – srijemsku županiju.

Okupljenim članovima i simpatizerima stranke, kojima su predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće, županijsku Skupštinu, županicu, gradonačelnika Vukovara i ostalih gradova, pridružili su se i predsjednik SDP-a Zoran Milanović i Glavni tajnik stranke Igor Dragovan.

– Hrvatska nema pojma što se ovdje dešava već četiri godine i koliko je ovo velika priča. Prije četiri godine, između dva kruga, dogodilo se nešto u što nisam vjerovao dok nisam vidio. Pokazali ste i tada i danas koliko je Vukovar jak i jedinstven i koliko ne da da ga barabe podijele i vrate tamo odakle je otišao, rekao je Milanović.

Predsjednik SDP-a i premijer Vlade RH govorio je o Vukovaru kao ponosu Hrvatske gdje se rađa jedna nova Hrvatska u kojoj se poštuju zakoni.

Poručio je članovima stranke da na prozivke odgovaraju sa smiješkom i prezirom i da poruče da je Vukovar hrvatski, europski grad i multikulturalan grad kao i grad u kojem žive barem dvije velike zajednice.

– Ide polako, ali ide naprijed. Vukovar raste i napreduje. Danas Vukovar ima bitno veći proračun od Vinkovaca koji imaju 10.000 stanovnika više. Siguran sam da za deset godina više neće biti potrebe za Fondom za obnovu Vukovara i da se gradu dodjeljuje neka „milostinja“. Za deset godina Vukovar će biti onaj Vukovar od prije 30 godina koji će davati drugima i gdje će mnogi dolaziti da žive, obrazuju se, bogate se, žene i udaju, istakao je Milanović. Posjet Vukovaru iskoristio je i da prokomentira prijedloge iz redova HDZ-a za izgradnjom tunela ispod Jadranskog mora što je nazvao pokušajem finte.

– HDZ opet govori o tunelima kao da nije bilo dosta, kao da nismo shvatili što se radilo. Dosta je farbanja, dosta ste nas farbali, poručio je Milanović dodajući da se pametni ljudi mijenjaju kad se sprema oluja, a ne kad do nje već dođe.

– Nas su osam godina vodili manje pametni koji tu oluju nisu htjeli vidjeti. Igrali su se s našim strpljenjem, novcima i povjerenjem, rekao je Milanović. Ponovio je i da SDP nije obećavao nikakva čuda nego da je govorio da će biti reda kako bi bilo više posla. Tvrdi kako reda ima više, a da će i posla biti više. Najlakše je raditi u mraku, dimu i magli. Ovo je teži put jer su promjene spore i idu protiv interesa grupa koji su navikli koristiti državu i državni proračun za svoje interese, zaključio je Milanović.

Pozdravljajući okupljene članove aktualni gradonačelnik Vukovara i kandidat SDP-a za gradonačelnika i za naredne četiri godine Željko Sabo na pozornicu je izašao s Marijom Zošak, predsjednicom vukovarske podružnice Blok umirovljenici zajedno (BUZ).

– Oni su protiv svoje volje navedeni kao koalicijski partneri HDZ-a. Istina je da BUZ podržava SDP i mene kao kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima, istakao je Sabo. Predsjednika SDP-a i Saboa pred ulazom u Radnički dom dočekala je skupina od nekoliko bivših članova SDP-a, koji na izbore izlaze kao neovisna lista, i s transparentima upućenim protiv Saboa.

Milanović se vrlo kratko zadržao večeras u Vinkovcima, u pješačkoj zoni gdje je na jednoj od terasa popio kavu s domaćinima. Novinarima je kratko rekao kako je u Vinkovce došao dati potporu kandidatu SDP-a za gradonačelnika Vinkovaca, Damiru Rimcu te kandidatima za župana, dožupane, gradsko vijeće i županijsku skupštinu te da očekuje pobjedu u Vinkovcima i u Vukovaru. Dogodio se i manji izgred koji je prošao bez ozbiljnijih posljedica. Naime, jedan Vinkovčanin, očito simpatizer HDZ-a rekao je Milanoviću "tebi nije ovdje mjesto". Osiguranje je diskretno reagiralo, a premijer Milanović je kratko rekao kako je ovo "ipak Balkan". Nakon toga se sa svojim domaćinima uputio prema Vukovaru. 

>> Bitka za gradonačelnika Vukovara vodit će se između Sabe i Penave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije