Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješan projekt

Izgradio mobilnu kuću za 165.000 kuna - evo što je sve stalo u nju!

Izgradio kućicu na prikolici
Foto: Alek Lisefski
1/11
01.04.2014.
u 20:45

Interijer je prozračan, zidovi su u bijeloj boji, a kućica ima 10 prozora kako bi imala što više svjetla

Alek Lisefski (31) prošle godine dobio je motivaciju da pokuša živjeti jednostavnije pa se primio posla i izgradio malenu kuću za sebe, svoju djevojku Anjali i psa Anyu. Kuću je izgradio od drveta, a kako ne bi bili ovisni o lokaciji, smjestio ju je na ravnu prikolicu koja se može zakačiti za vozilo. Na kućicu dimenzija od oko 2,5 metra širine i oko 6 metara dužine potrošio je 30.000 dolara (nešto više od 165.000 kuna).

– Bez sobe u koju mogu trpati stvari i skrivati ih od gostiju primoran sam više vremena provoditi vani, u prirodi i s drugima – napisao je Lisefski na svom blogu kada je započeo projekt, a prenosi Business Insider.

– Ovo će potaknuti boljitak i za zdravlje i za međuljudske odnose. Bez plaćanja stanarine ću uštedjeti novac zbog čega imam više prostora za mirniji posao i više vremena i novca za putovanja – dodao je. Kućica im je trenutno parkirana u dvorištu jedne kuće u Kaliforniji koju su našli putem oglasa za što plaćaju manju najamninu i povremeno obave neke radove po dvorištu. Imaju pristup gradskoj vodi te su postavili ogradu oko kućice za psa.

Interijer je prozračan, zidovi su u bijeloj boji, a kućica ima 10 prozora kako bi imala što više svjetla. Sav otpad kompostiraju u WC-u kućne izrade, a vodu griju plinom.

Projekt s malom kućom pokazao se toliko uspješnim da je Lisefski izradio on-line priručnik s detaljima oko gradnje za sve zainteresirane.

>> Jacuzzi u boravku sa staklenim stijenama: Zavirite u luksuzni zagrebački penthouse!

Foto: Alek Lisefski

Komentara 3

AN
ančica
22:02 01.04.2014.

simpatično,samo da ne naleti kakav tornado!!!!!!

BE
belimo
21:45 01.04.2014.

Netko je tu gadno promašio mjere;3,6 m je visina a dužina je cca 7-8 m...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije