Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozivi na natječaje

Izdvojeno čak 12,7 mil. kn bespovratnih sredstava za turizam

Darko Lorencin (1)
Patrik Macek/PIXSELL
17.06.2013.
u 14:24

Riječ je o dva od devet programa bespovratnih potpora u 2013. godini, za što je ove godine izdvojeno 35,3 milijuna kuna, odnosno 3,3 milijuna kuna više nego prošle godine.

Ministarstvo turizma objavilo je danas dva javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstva u 2013. godini, temeljem Programa unapređenja ponude turističkog sektora \'\'Korak više“ i Programa poticanja inovacija u turizmu \'\'Inovativni turizam“. 

S ciljem jačanja kvalitete i raznovrsnosti ponude u destinaciji, što pridonosi ukupnom jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma, Ministarstvo turizma je iz proračuna ukupno za oba programa izdvojilo 12,7 milijuna kuna. Riječ je o dva od devet programa bespovratnih potpora u 2013. godini, za što je ove godine izdvojeno 35,3 milijuna kuna, odnosno 3,3 milijuna kuna više nego prošle godine.

- Temeljem Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, cilj nam je postati još konkurentnije odredište i zato kroz programe koje provodimo želimo stvoriti novu i obogatiti postojeću ponudu u destinaciji te tako turistima pružiti nezaboravne doživljaje sa odmora u našoj zemlji. Hrvatska je prekrasna zemlja, ogromnog turističkog potencijala i upravo zato želimo ojačati turizam u svim regijama, ponuditi turistima zanimljivu ponudu i izvan ljetnih mjeseci, što će u konačnici produžiti turističku sezonu te ojačani konkurentnost hrvatskog turizma - komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Sredstva iz programa \'\'Korak više“ namijenjena su za unapređenje ponude turističke destinacije kroz kapitalna ulaganja, za izgradnju i unapređenje dodatnih sadržaja hotela i kampova kroz kapitala ulaganja i za subvenciju razlike cijene vode trgovačkim društvima i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima, a opskrbljuju se vodom putem vodonosaca. Program se odnosi isključivo na projekte koji se mogu realizirati u roku najduže od jedne godine i maksimalne su vrijednosti od milijun kuna.  Maksimalan iznos potpore po projektu je 300 tisuća kuna, dok je najveći iznos subvencije za vodu do 70 posto troškova razlike cijene vode. Ovisno o namjeni, korisnici sredstava mogu biti turističke zajednice, nacionalni i parkovi prirode, jedinice lokalne i regionalne samouprave, trgovačka društva, obrti i zadruge.  

Program \'\'Inovativni turizam“ provodi se s ciljem razvoja novih i inovativnih turističkih proizvoda, a samim time i obogaćivanja ukupne turističke i ugostiteljske ponude u destinaciji. Po pojedinom projektu sufinancirat će se samo realizirani troškovi u 2013. godini, i to do najviše 50 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe projekta. Najveći iznos potpore po projektu iznosi do 300 tisuća kuna, a uvjet je da korisnik u projekt uloži sredstva koja su, najmanje, u visini odobrene potpore. Korisnici sredstava mogu biti trgovačka društva, obrti, zadruge, turističke agencije, turističke zajednice, javne ustanove, jedinice lokalne i regionalne samouprave. Javni pozivi za oba programa otvoreni su do 19. srpnja 2013., a više informacija o uvjetima te sve potrebne obrasce za kandidiranje projekata, možete pronaći na webu Ministarstva turizma, pod kategorijom Potpore i krediti -

>>Lorencin: Ne strahujem za sezonu, čak je i Rusa sedam posto više

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije