Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Građani očekuju više'

Ivo Josipović u Vukovaru: Hrvatska politika traži ozbiljne promjene

Ivo Josipović u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/5
17.04.2021.
u 14:00

Prema njegovim riječima za nešto je kriva vlast, a za nešto, poput pandemije i potresa, i objektivne okolnosti

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović posjetio je danas Vukovar kako bi dao podršku kandidatima za gradonačelnika Vukovara i župana Vukovarsko – srijemske županije, Damiru Maduni i Davoru Čavaru.

- Za Vukovar me vežu lijepe uspomene iz doba moga predsjedničkog mandata. U Vukovaru, koji je napaćen grad, započela je ozbiljna politika pomirenja za koju sam se zalagao. U Vukovaru je bio i Boris Tadić. Pokazalo se kako Vukovar može biti grad svih ljudi, bez podjela u kojem se građani neće dijeliti po nacionalnosti, vjeroispovijesti i u kojem svi zajedno mogu živjeti. Na žalost, nacionalističke stranke drže u šahu Vukovar. Nadam se kako će se jednoga dana ta politika promijeniti, rekao je Josipović.

Prokomentirao je i situaciju u državi rekavši kako situacija nije dobra te da hrvatska politika traži ozbiljne promjene. Prema njegovim riječima za nešto je kriva vlast, a za nešto, poput pandemije i potresa, i objektivne okolnosti.

- U svemu tome vlast se nije najbolje snašla i stoga se suočavamo s ozbiljnim gospodarskim i društvenim posljedicama. Građani očekuju više, istakao je Josipović koji je prilikom posjete Vukovaru posjetio i mjesto masovne grobnice na Ovčari. 

VIDEO Rimac i predstavnici Grada Svete Nedelje potpisali ugovor o izgradnji kampusa

Komentara 12

PP
plavac plavi
14:28 17.04.2021.

Tko je taj Josipović??

ČS
Čuvaj se senjske ruke
14:26 17.04.2021.

Došao je posjetiti Srbe.

DB
db123
14:46 17.04.2021.

Sta on ima tamo traziti,posjecuje sigurno neu komunjaru ili ce delit ko jansa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije