Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasna poruka

Josipović: Dragi Vigilare, isprika – malo sutra! Ustav u ruke

Ivo Josipović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
18.08.2017.
u 09:22

Ispričati biste se građanima trebali vi, poručio je Josipović

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović poručio je jutros Udruzi Vigilare da se ne namjerava ispričati nakon što je rekao da Hrvatska nije katolička džamahirija.

– Dragi Vigilare, isprika – malo sutra! Ustav u ruke, 21. stoljeće je. Ispričati biste se građanima trebali vi – objavio je Josipović na Twitteru, dodajući hashtag "Nismo katolička džamahirija".

Podsjetimo, iz Vigilarea su zatražili javnu ispriku Ive Josipovića, ali i javnu izjavu Pravnog fakulteta kojom se ograđuje od njegovih izjava, kao i javnu izjavu i ispriku od Josipovićeve stranke Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez. Poručili su da će, u slučaju izostanka javne isprike, sa svojim pravnim timom preispitati postoje li elementi kaznenog djela korištenja govora mržnje i poticanja na diskriminaciju te će u skladu s time poduzeti i odgovarajuće pravne mjere.

Prepirka je počela nakon što je Josipović na Facebooku prenio komentar Ivice Maštruka, člana Programskog vijeća HRT-a, koji je kritizirao HRT zbog blagdanskog programa i "podilaženja crkvenim institucijama". Josipović je ispod te objave odgovarajući na komentar jedne čitateljice napisao: "Hrvatska je sekularna država. Nije katolička džamahirija."

"Dr. Josipović tako je javno koristio uvredljiv i vulgaran neologizam stavljajući uz riječ „katolička” i pojam „džamahirija”, pri čemu potonja označava zločinačke islamističke režime, poput onog Muammara al-Gaddafija u Libiji. Pitamo se što katolici, Katolička Crkva i vjera imaju s takvim režimima?" komentirali su iz Vigilarea.

Komentara 221

KO
koraknaprijed
09:44 18.08.2017.

ti što "poštivaš ustav i zakone" kada ćeš oca Antu izručiti Italiji prema potjernici za ubojstvo Ševo obitelji i 9 godina stare djevojčice?

ZA
zadar1
09:37 18.08.2017.

otac ti je na konju u crkve ulazio...i tjerao ljude iz stanova po zagrebu ....sramite se....

AL
alf
09:39 18.08.2017.

Sto ocekivati od "uglednog" profesora I Titovog guzolizca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije