Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojica iz Smoljanca

Dobio mjesec dana istražnog zatvora: Tvrdi da se ne sjeća stravičnog ubojstva sestre

hodak
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/8
23.05.2020.
u 15:13

Kako su nam njegovi sumještani i rekli, vjerojatno je bio jako pijan kada se dogodila tragedija, jer trijezan sigurno ne bi napao i ubio jednu sestru koja mu je za života pomagala i koja mu je još bila živa. Još tri sestre, sve starije od njega, preminule su po svijetu gdje su živjele.

Danas prijepodne na ispitivanje na Županijski sud u Karlovcu, doveden je 70-godišnji Ivica Hodak iz Smoljanca. Njega policija i državno odvjetništvo sumnjiče da je u četvrtak oko 20 sati nakon svađe nožem usmrtio svoju godinu dana stariju sestru Milku. 

Ubrzo po dolasku policije i Hitne pomoći na mjesto tragedije, a koje je pozvao susjed koji je zatekao ženu na dvorištu pred kućom u krvi, policija je uhitila Ivicu (70) koji je bio na mjestu događaja i nije se opirao uhićenju.

Iako je očevid završio u noći na petak, istraga o motivima ubojstva još traje.

Nakon što je ispitan u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu, Ivici Hodaku je određen istražni zatvor.

- Postoji osnovana sumnja da je 70-godišnjak u večernjim satima 21. svibnja 2020. godine u obiteljskoj kući u mjestu Smoljanac, nakon svađe nožem usmrtio 71-godišnju članicu obitelji. Županijsko državno odvjetništvo je podnjelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te da će ponoviti kazneno djelo - stoji u priopćenju karlovačkog ŽDO. Zathjev im je istražni sudac odobrio tako da je Ivica Hodak najvjerojatnije u pritvoru čekati i početak suđenja za ubojstvo vlastite sestre.  

23.05.2020., Karlovac - na Zupanijski sud u karlovcu priveden je 70.-godisnji Ivica Hodak koji je nozem usmrtio svoju 69.-godisnju sestru u selu Smoljanac kod Plitvica. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Kako su nam njegovi sumještani i rekli, vjerojatno je bio jako pijan kada se dogodila tragedija, jer trijezan sigurno ne bi napao i ubio jednu sestru koja mu je za života pomagala i koja mu je još bila živa. Još tri sestre, sve starije od njega, preminule su po svijetu gdje su živjele. On sam nikada se nije ženio.

- Tko zna, možda će mu biti bolje tamo gdje je sada; barem neće trebati brinuti o tome što će sutra jesti, a i nakon svega kako bi nećaku izišao na oči - dometnuli su nam neki od mještana Smoljanca koji su ga poznavali. Baš kao što su ga i opisali, miran, tih, povučen djedica, doista ne djeluje kao da je u stanju započeti svađu, a kamoli se potući ili ubiti čovjeka.

- Nitko ne zna što se moglo dogoditi, tko zna što se u obiteljima događa. Činjenica je da je on bio dobar čovjek, znao je popiti, ali nije bio agresivan. Istina je i da je bilo priča da sestrina obitelj želi da iseli iz te kuće, ali on nije imao kamo. U životu nikada nije bio stalno zaposlen nigdje, povremeno je radio i tek nedavno je dobio neku malenu mirovinu. Sestre, a posebno Milka i njen sin, su mu pomagali u životu - doznali smo. Županijsko državno odvjetništvo Ivicu Hodaka tereti za ubojstvo, a naložena je i obdukcija njegove pokojne sestre.

VIDEO: Smoljanac: U četvrtak u večernjim satima brat ubio sestru u dvorištu kuće

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:41 23.05.2020.

Ma ne bi on inače, on je dobar ali.... pustite ga ipak je samo malo previše popio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije