Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapljena

Ivanić: Uzgojio 138 stabiljka marihuane i jedan kaktus pejotl

marihuana
MUP
18.06.2010.
u 11:23

Količinu i vrijednost droge koja bi se dobila uzgojem nije moguće odrediti zbog ranog stadija rasta biljaka.

138 stabiljki marihuane zazelenilo je policijske prostorije nakon obrade A. Ć. (36) koji je 16. lipnja na području Dugog Sela zatečen s 21,4 g marihuane pakirane u 4 paketića. Pretragom njegove kuće u Ivanić-Gradu pronađeno je 138 zasađenih stabiljaka marihuane veličine od 4-25 cm, sustav za ventilaciju zraka i svjetlosni uređaji kojima je osumnjičeni stvarao umjetne uvjete za uzgoj konoplje te 7 grama marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je A. Ć. tijekom svibnja ove godine u vlastitoj obiteljskoj kući instalirao sustav za ventilaciju zraka i svjetlosne uređaje, čime je stvorio uvjete za umjetni uzgoj konoplje tipa cannabis, nakon čega je u tako stvorenim uvjetima sadio konoplju, prihranjivao je i zalijevao.

17. lipnja 2010. godine pretražen je stan na Trnju kojim se koristi 36-godišnj A. Ć. i tada su pronađeni digitalna vaga, 2,3 grama marihuane te posuda za cvijeće s kaktusom pejotle promjera oko 10 cm, koji sadrži meskalin kao djelatnu tvar.

Količinu i vrijednost droge koja bi se dobila uzgojem nije moguće odrediti zbog ranog stadija rasta biljaka.

Osumnjičenik je, uz kaznenu prijavu, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Dodatnih 19 stabiljki marihuane posađenih u teglama, a visine od pola do jednog metra, pronađeno je kod Đ. K. (24) koji je biljke dobrovoljno predao policijskim službenicima postaje Črnomerec-Susedgrad kada su 17. lipnja, temeljem sudskog naloga, pretraživali njegov stan.

Uz kaznenu prijavu, odveden je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Zaplijenili i kokain vrijedan oko 80 tisuća kuna

Pri legitimiranju M. B. (30) na Savici, 15. lipnja, policajci su kod njega pronašli 0,9 grama kokaina. Utvrđeno je da je drogu neposredno prije legitimiranja kupio od K. S. (28) kojega je policija uhitila sljedeći dan. Kod sebe je imao plastičnu vrećicu s 33,7 grama laktoze u kojoj je utvrđena prisutnost kokaina. U pretrazi stana kojim se koriste K. S. i njegova 19-godišnja djevojka I. B. pronađeno je 205,7 grama kokaina. Manji dio droge bio je pakiran u više paketića i tako pripremljen za daljnju prodaju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 28-godišnjak i 19-godišnjakinja na zasad neutvrđen način nabavljali veće količine kokaina i miješali ga s punilima radi povećanja mase, zatim prepakiravali i dalje preprodavali na ilegalnom tržištu.

K. S. i njegova djevojka I. B. privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu i slijedi im kaznena prijava, dok će M. B. kazneno biti prijavljen redovnim putem.

Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji dostigla bi cijenu od oko 80.000 kuna.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:06 18.06.2010.

biti će dobar u lepoglavi za uzgoj paradajza i papprike,čovjek može svoje znanje tamo prenjeti i na druge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije