Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje kandidacijski postupak

Ivan Vrdoljak vjerojatno će biti jedini kandidat za šefa HNS-a, Posavec odustao

Ivan Vrdoljak
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
11.11.2017.
u 14:22

Nakon sjednice Središnjeg odbora HNS-a javnosti će se, prvi put od podnošenja ostavke u stranci, obratiti i sam Vrdoljak

Bivši šef HNS-a Ivan Vrdoljak lako bi mogao biti jedini kandidat za šefa stranke koji će se birati na stranačkom Saboru 17. prosinca. Danas je, naime, sjednica Središnjeg odbora HNS-a na kojoj će biti otvoren kandidacijski postupak za Izborni sabor.

Što znači da se od danas svi koji dobiju potporu šest županijskih organizacija, potporu dva regionalna saveza ili pak potporu 20 posto stranačkih delegata mogu kandidirati za šefa stranke. Zahtjevni su to uvjeti pa ne bi bilo neobično da Vrdoljak ne bude imao protukandidate, što je uostalom i praksa u HNS-u. Osim toga, sada je i konačno poznato da se jedini HNS-ov župan Matija Posavec nema namjeru kandidirati za čelnu poziciju.

– Ako Vrdoljak i bude imao protukandidata, a znamo da je svoju kandidaturu najavljivao gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, to će biti tek u svrhu prividne demokracije – kaže izvor iz HNS-a.

Osim toga, Vrdoljak je kandidat samog predsjedništva stranke. I štoviše, izabran je jednoglasno tako da je postupak njegova povratka na čelo stranke vjerojatno tek formalnost.

Danas bi se, nakon sjednice Središnjeg odbora, prvi put otkako je podnio ostavku na čelu stranke javnosti trebao obratiti i sam Ivan Vrdoljak.

Komentara 5

DU
Deleted user
17:38 11.11.2017.

nedajte mu da zagadi javni prostor jer lažovima nije mjesto u medijima da ne upotrijebim riječ koju zaslužuju on i kolege koje se bave šopingom

MA
MatijaGubecGS
18:27 11.11.2017.

Nadam se da će na slijedećim izborima ta stranka napokon otići u povijest kao i sve prodane duše s naše političke scene.

Avatar mister.N@
mister.N@
19:41 11.11.2017.

ne znam samo kako ga nije sramota vracati se nakon igrokaza koji je napravio! totalno nevjerodostojan lik! prodana dusa i licemjer!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije