Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Istine i laži o migrantima: Ciljano se širi histerija

Naslovnica 8.11.2018.
08.11.2018.
u 00:00

Istina: Neki ilegalni migranti provale u kuće, prespavaju ili uzmu hranu, no problem je mnogo manji nego što ga neki prikazuju

Lažne vijest o migrantima preplavile su ovih dana društvene mreže i dio medija. Izbjeglice koji na putu prema zapadnoj Europi prolaze ilegalno kroz Hrvatsku u tim “vijestima” ubijaju, siluju, namjerno šire zarazne bolesti, pljačkaju... Tako se stvorila psihoza i histerija oko migranata koju raspiruju i neki neodgovorni političari i samozvani stručnjaci koji dobivaju veliku medijski prostor iznoseći svoje sulude informacije o izbjeglicama s Bliskog istoka. S obzirom na to da su među njima uglavnom mlađi muškarci, to nekima dodatno raspiruje maštu o njihovim zločinima.

Problem migranata u Hrvatskoj ipak postoji. Neki od njih provale u vikendice i kuće koje im se nađu na putu, i to uglavnom u Lici i Gorskom kotaru. Neki pri tome samo prespavaju i uzmu hranu koju nađu, no neki ukradu sve dragocjenosti koje su našli i ostave za sobom potpuni nered. No to je sve daleko od onog što se migrantima pripisuje u lažnim vijestima o njima. U nastavku donosimo neke od najvećih lažnih vijesti i slučajeva histerije o migrantima koji su se posljednjih dana objavili i dogodili u Hrvatskoj i šire.     

>> Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo: 

>> Iz Londona u Remetinec: Todorić izručen

>> Konoplja izlazi iz ilegale

>> Predsjednica ekonomistima: Treba nam porez na bogatstvo

>> Osvojite Fiat Tipo - sedmi kupon za nagradnu igru
 

Ključne riječi

Komentara 64

DU
Deleted user
22:53 07.11.2018.

Vecernji laze,placeni su da lazu.Istini svjedoci svatko od nas u svom susjedstvu.Objavljujte ljudi slike,policijska izvjesca,istina se mora znati. Danas policijska kontrola prometa na autoputu Split-Zagreb a islamisti ispadaju na sve strane iz kamijona. I? Ovdedu ih u prihvatiliste,zatraze azil i ostase u Hrvatskoj. Dok su u prihvatilistu mi ih od nasih poreza i placa jos moramo i hraniti. Europljanima je internet otvorio oci.Mainstream mediji gube kontrolu nad masama. Migranti dolaze u Europu uzeti nasa radna mjesta i nase resurse.Nase zene. Srusiti cijenu rada .Da bi poslodavci za sebe uzeli jos vise. Vecina njih i nece da radi,oni dolaze parazitirati na socijalni sustav europskih zemalja. Dovoljno je samo reci da u SR Njemackoj od 1,2 milijuna migranata njih samo 6% govori kakav-takav Njemacki,a samo 15% radi. Njemacka na godisnjoj razini za te ljude izdvaja 30 milijardi eura. Nekontrolirana migracija vodi nas put Hitlera,pitanje je samo dana kad ce se u Europi dogoditi "Noc dugih nozeva."

CR
crodux
22:37 07.11.2018.

javio se Večernji za novodno širenje laži...haha

Avatar Eurotrash
Eurotrash
22:38 07.11.2018.

Ma kakva histeria, kakve laži? Keln je možda laž ili 115 ubijeni u Bataclan, Pariz ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije