Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan inženjera Hrvatske
Povratak na članak

Ista prava za hrvatske inženjere na EU tržištu rada

Ovogodišnji Dan inženjera Hrvatske posvećen usklađivanju inženjerskih ovlaštenja temeljem stečenih kompetencija radi ravnopravnog pristupa europskom tržištu rada

Komentari 2

I1
ing-12345
18:33 22.02.2019.

Priofesorica u mirovini gđa Vjera Krstelj bi prvo trebala pitati hrvatske političare zašto su uništili hrvatsku industriju i sa time uništili potrebu za inženjerima u Hrvatskoj. A zatim bi gđa. Krestelj trebala upitati svoje bivše kolege na Fakultetu strojarstva ii brodogradnje koje oni to kompetencije i radno iskustvo u industriji imaju da bi bili predavači na tom fakultetu osim nepotizma preko kojega su zaposleni. Pa zbog svojeg neznanja uče studente bespotrebnim predmetima i time ih čine nepoželjnim i nekonkurentnim na europskom tržištu rada.

VL
AN
antonelić
18:13 22.02.2019.

hrvatski inženjeri strojarstva i brodogradnje su već decenijama ravnopravno zastupljeni na europskom tržištu rada , iako nisu ravnopravni članovi his-a ... oni jednostavno šute i rade i nemaju potrebu nadmetati se sa nastavljačima tradicije jurice radića i njihovih raznoraznih udruga ... velika većina inženjera stroj. i brod. otišli su devedesetih godina za vrijeme privatizacije i rastakanja hrvatske industrije ... mnogo ih je otišlo i zadnjih desetak godina kada su shvatili da je industrijska proizvodnja zabranjena u hrvatskoj ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.