Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISIJA POTPORA MIRU
Povratak na članak

Ispraćen 11. hrvatski kontingent u Afganistan

Pripadnici 11. hrvatskog kontingenta bit će raspoređeni u Zapovjedništvu za obuku, savjetovanje i pomoć – Sjever TAAC-N (Train Advise and Assist Command – North) u Mazar-e Sharifu i Zapovjedništvu misije RS - HQ RS u Kabulu gdje će preuzeti dužnosti od prethodnog 10. Kontingenta.

Komentari 14

UM
Umoran
19:22 04.09.2019.

Idu ginuti za americke interese, a te iste SAD su nam za nagradu i dalje zadrzale ulazne vize za SAD!

VL
5S
505.scrtom
21:49 04.09.2019.

Kuda idete !?.., pa pred kućom u Europi su Talibani.

VL
DU
Deleted user
20:57 04.09.2019.

Ovi iz Afganistana će odmah poslati kontra-kontingent u Hrvatsku...i svi zadovoljni .

VL
AK
admine konjino jedna glupa ust
19:46 04.09.2019.

Zasto nasa vojska ide u tako opasne misije i ratove,zasto moramo mi biti agresori,na tako jadne narode,za nase ili necije druge inetrese,doskoro smo se grozile agresije na nasu drzavu,a evo sada stan se desava.zalosno bogami.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:40 05.09.2019.

Mora se vojna služba obavljati prema vojnim propisima uključivši i taktičke upute prema razini postrojbe. Uredsko obnašanje službe prema uhodanim navikama administracije može dovesti do pogibelji, što se i desilo. Ne može se prijevoz na dnevnoj bazi započinjati svaki dan u isto vrijeme s istog mjesta i u poznatoj koloni, istim putem do iste točke i tako natrag. Pa nije prijevoz u okruženju visokog rizika urađen prema redu vožnje gradskih prijevoza? Kome je palo na pamet tako prevoziti povjerene hrvatske vojnike i izložiti ih sigurnoj pogibelji, bez oružane borbene trupne pratnje i bez oklopa? U dogovoru s afganistanskim vlastima treba se prvo promijeniti satnica obuke njihovih postrojbi, ne svaki dan u isto vrijeme. Zatim uraditi kao što Amerikanci rade, prednje, bočno i zalazno borbeno osiguranje, vojnici zaštićeni oklopom, to je manja vjerojatnost pogibije. I napad triciklom natovaren eksplozivom je puno lakše otkloniti. A tricikl je ubio naše a jedan rafal ga zaustavlja. Držati se vojnih pravila borbenog osiguranja, mijenjati vremena polaska i dolaska, rute kretanja, sastav konvoja i pratnje. I bez borbenog osiguranja u ratnoj zoni se nigdje ne ide!

VL
MX
Mister X
19:27 04.09.2019.

Afganistanu sudjeluje 39 država, od toga 27 NATO država, i to s ukupno 17 tisuća vojnika, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane. 2018 giodine je u Afganistanu poginulo preko 10.000 civila kada se to podjeli na broj stanovnika Afganistanaca ..a .. i usporedi sa cijelom Europom zapadnom europom onda imamo sljedeči podtak strane vojne sile koja je prisutna u EUtopi i donjela nam slobodu u nakon 18 godina strada pogiba oko 750 europljana civila dnevno . Dobro u Afganistanu je smo 29 dnevno jer je njih manje . Nema komentara samo izračun usporedba situacije tamo . Ili je pomoč pre slaba ili je namjerno takova ... Da ubijeni-zločesti teritorijalista se tu ne račlunaju u tih 29 civila denvno ... Da se smo podsjetimo Rusa 10 godina su ih htijeli komunizirati nisu uspijeli . Što je masa mtrvaca tamo ali koja lova je potrešena i koja sreča preživjeloj djeci terrotrista i smim udovicama je nesaglediva sloboda i demokracija slobodni izbori i nesmiju više nositi merame i skrivati se pred 17 000 stanih vojnika i vojnikuša pobjednika tamo, koji su svi tebali nakon toliko godina da nauče Talibanski ili Afganistanski ili je to sve isti ,,,,,

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
22:58 04.09.2019.

Uz dosad potrošene milijarde eura došao je i račun koji se plaća životom a konobari krstičević i plenković samo gledaju da bude fiskaliziran ...

VL
CR
CroZrakomlatNo1
19:49 04.09.2019.

U ispratnji naj hrabrijih bozjih vojnika je bia i sam Bog pa i Gispa! Siguran sam!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.