Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNA SURADNJA

Isporuka ruskog borbenog zrakoplova: 'Turska je zainteresirana'

Erdogan u posjeti Putinu
Foto: Murat Cetinmuhurdar/REUTERS/PIXSELL
1/14
28.08.2019.
u 12:17

Pokazali su interes, no prerano je govoriti o pregovorima o ugovoru. Nije podnesen zahtjev, moramo prvo održati konzultacije, citirala je RIA dužnosnika Dmitrija Šugajeva.

Rusija i Turska raspravljaju o mogućoj isporuci ruskog borbenog zrakoplova Suhoja Su-57 i Su-35 Turskoj, citirala je u srijedu novinska agencija RIA ruskog dužnosnika.

Rusija je ove godine počela s isporukom raketnog sustava S-400 zbog čega je došlo do pogoršanja veza Turske sa saveznicima u NATO-u, a Washington je započeo s isključivanjem Turske iz programa prodaje zrakoplova F-35 toj zemlji.

Čelnik ruske Federalne službe za vojno-tehničku suradnju rekao je da je kasnije u srijedu planirao razgovarati s turskim kolegom o obrambenom raketnom sustavu S-400, kao i o "mogućoj dostavi Su-35 ili Su-57 zrakoplova".

"Pokazali su interes, no prerano je govoriti o pregovorima o ugovoru. Nije podnesen zahtjev, moramo prvo održati konzultacije", citirala je RIA dužnosnika Dmitrija Šugajeva.

Erdogan u posjeti Putinu
1/14

Predsjednik Tayyip Erdogan rekao je u utorak, nakon razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, da Turska želi nastaviti suradnju s Rusijom na području obrambene industrije i trgovine zrakoplovima.

Erdogan je u utorak otputovao u jednodnevni posjet Rusiji. Od ruskog je predsjednika tražio da zaštiti turske vojnike u ofenzivi sirijske vojske na sjeverozapadu zemlje, otkrio je visoki turski dužnosnik. 

Dvojica čelnika inače često razgovaraju, osnažuju odnose i usmjereni su na energetsku i obrambenu suradnju. 

Komentara 4

CR
CroZrakomlatNo1
12:43 28.08.2019.

Jedni muslimani, drugi pravoslavni...a u SAD protestantizam, u Kini......a di smo mi pravovjerni i Bogubojazni katolici?!

Avatar 2222
2222
12:45 28.08.2019.

Sta komentirat ! Sve je istina .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije