Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muftija Hasanović:

'Islamska zajednica u Hrvatskoj model u rješavanju muslimanskog pitanja u Europi'

Aziz Hasanović
Slavko Midzor/PIXSELL
15.01.2019.
u 11:52

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji je ujedno i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama kazao je da je jako važno da se konferencija o položaju muslimana u Europi održava upravo u Hrvatskoj

Muftija Aziz Hasanović u utorak je, otvarajući konferenciju "Muslimanske zajednice u Europi - prava i dužnosti", istaknuo da Islamska zajednica u Hrvatskoj godinama promovira ideju da može poslužiti kao model u rješavanju muslimanskog pitanja u Europi, ali i kršćanskih manjina u islamskom svijetu.

Konferenciju u zagrebačkom Islamskom centru organiziraju Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i Svjetsko vijeće muslimanskih zajednica.

"Islamska zajednica u Hrvatskoj godinama promovira ideju da može poslužiti kao model u rješavanju muslimanskog pitanja u Europi, ali i kršćanskih manjina u islamskom svijetu. Na tragu toga smo i danas okupili 25 zemalja Europe da bismo podijelili svoja pozitivna iskustva i da bismo mogli poslati poruku da svi oni koji žele da doprinose društvu, da doprinose islamu kao religiji, trebaju uzeti određena iskustva koja su u Hrvatskoj potvrđena institucionalnim radom Islamske zajednice 103 godine na ovim prostorima.

Zato sam sretan da danas mogu biti domaćin ovome skupu i zahvaljujem Svjetskom vijeću muslimanskih zajednica kao i našoj Vladi i nazočnom ministru za vjerska pitanja da smo na istom tragu i da rješavamo sva pitanja koja se pred nas postavljaju. Svako vrijeme nosi svoje breme, sve izazove ovoga vremena rješavamo na najbolji mogući način. I ova poruka danas je da smo postali regionalni centar iz kojega možemo slati takve poruke i sretan sam da je to ovdje u Islamskom centru u Republici Hrvatskoj", kazao je muftija Hasanović.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji je ujedno i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama kazao je da je jako važno da se konferencija o položaju muslimana u Europi održava upravo u Hrvatskoj.

"Hrvatska je dobro mjesto za življenje gdje sve skupine vrlo lijepo žive i ono što je jedna od temeljnih vrijednosti našeg Ustava jest sloboda savjesti i vjeroispovijesti.

Odnos s islamskom zajednicom je jako dobar i ne bih rekao da imamo bilo kakvih otvorenih pitanja. Živimo na ovim prostorima zajedno. Probleme koje imamo dijelimo, zajedno ih pokušavamo rješavati i mislim da smo u jednoj zaista lijepoj zajednici koju treba i dalje graditi i vrednovati“, zaključio je Bošnjaković.

Komentara 9

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
11:59 15.01.2019.

Razlika je u tome što su naši muslimani bijelci i europljani, ovi novi su arapi i crnci iz kamenog doba...nema usporedbe

PO
pocrn
11:45 07.04.2019.

.....ako vec taj, mula ili muftija, misli i osjeca to sto govori neka krene od susjedne nam B i Hercegovine ! Evo na primjer neka da svoju otvorenu mulsku potporu cvrstom hrvatskome entitetu u B. I Hercegovini !

AV
avim
14:27 15.01.2019.

Samo nam mažeš oči muftija trebali bi otići u vašu Bosnu pa tamo hvalite što i koga želite,a ovi naši ,,političar,,dijele zemljište za manije kao da im je to mama dala u nasljeđe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije