Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sami za blagdane
Povratak na članak

Iskustva razvedenih očeva: Uredno plaćam alimentaciju, a o djeci ne znam debelo ništa

Više od 1500 djece u Hrvatskoj svake godine ne viđa jednog roditelja ili ga ne viđa onoliko koliko može prema sudskoj odluci

Komentari 11

BS
@bserver
09:26 06.12.2017.

Obiteljski zakon u sadašnjoj formi je smišljeni preduvjet za udruženi zločinački poduhvat, koji se uz potporu cjelokupnog sustava države godinama prakticira u RH! Ovo nije gnjev obespravljenog roditelja, to su dokazive činjenice! Postojeći sustav je osmišljen da bi služio ženama ograničenog intelekta, empatije i istinske brige i ljubavi za vlastito dijete, istovremeno dajuć im alat kojim mogu financijski i emocionalno zlostavljati bivše muževe. To se u cijelosti primjenjuje i na vlastitu djecu jer osim što ta djeca žive samo s tim i takvim emocionalno oštećenim majkama, ona u rijetkim trenucima viđenja očeva ne primaju ono što im pripada. Jer otac koji za mjesec dana ljetnih praznika, a koji mu odlukom suda pripada za druženje s djetetom, MORA MAJCI dati novac, pod prijetnjom ovrhe, za taj mjesec, ne može vrlo često još toliko utrošiti na dijete! Drugim riječima, plaća taj mjesec ljetovanje bivšoj supruzi! Ne djetetu! I NITKO od tih silnih žena po centrima soc.skrbi kao i sutkinja to ne "razumije"!? Skandalozno i bijedno! Djeca u RH uopće nemaju nikakva stvarna već isključivo formalna prava! Ali to se ne odnosi samo na djecu, manje više cijela država funkcionira po tom principu!

VL
BI
bijelocrveni
09:10 06.12.2017.

Nema mjesta za oceve u naprednom tolerantnom svijetu. Otac je biblijski pojam i kao takvog ga treba zatrti. Moze proci samo majka feministica i roditelj 1 i roditelj 2.

VL
Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
10:29 06.12.2017.

Slučaj kod mene je da majka uopće ne plača mizeriju od alimentacije i to godinama. Trebam još potrošiti hrpu svoga novca da uopće dokažem da ne plača alimentaciju. O ostalim postupcima nakon da ne pričam. Ženi je samo dovoljna izjava da ne prima alimentaciju, dok je u obenutom slučaju potrebno hrpa papira, odvjetnika, novaca, vremena.

VL
ZA
zagabria1
09:27 06.12.2017.

Jbg kada muški uletavaju u brakove ko budale. U brak se ulazi trijezne glave i razumno a ne dobiješ onu stvar i odmah brak. No još im je dobro, u Njemačkoj očevi uopće ne vide dijete po godinu dana tamo je to normalno jer majka ima 10x veća prava nego otac. Zato Nijemce zovu nacija siročadi jer su dobrim dijelom odrasli bez očeva (nation of orphans).

VL
DO
doktorica
09:25 06.12.2017.

to je prestrašno,ta manipulacija preko djece,ali to je stvar osobne kulture,odgoja ,naobrazbe i tolerancije.Ne treba Sud odlučivati koliko će roditelji brinuti o djeci,dijete se nije rastavljalo od roditelja,zašto nebi zajedno provodili blagdane ako je to naravno moguće?!Grozno je da uopće Sud mora ulaziti u te intimne obiteljske stvari.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
10:28 06.12.2017.

A tko to cmizdri za djecom? Stoka koja o toj djeci nisu razmišljala kada su se odlučili na rastavu.Nisu pitali djecu slažu li se oni da ostanu bez mame i tate.Ne, to su odlučivali đubrad od roditelja koji su u brak unišli bez obostrane ljubavi i uvažavanja.Svi potencijalnifrajeri i frajerice moraju biti svjesni da su rastavom osudili djecu na život bez oba roditelja, a time i sebe na život bez vlastite djece.

VL
DU
Deleted user
12:31 06.12.2017.

Eto u što su se pretvorili moderni muškarci, plačipi*kice... Ja sam siguran da bih odmah dobio sinkopu da mi ne daju vidjeti dijete...

VL
DU
Deleted user
12:12 06.12.2017.

Pitam se samo zašto je ovako u većini slučajeva, da je više pravilo nego iznimka da majke manipuliraju djecom da bi bivše muževe mučile? Iz vlastitog bolnog iskustva znam da poslije nema šanse djetetu išta objasniti...

VL
MA
Maxi73
10:47 06.12.2017.

Ovaka situacija je nazalost u cijelom zapadnom svijetu. Majke mogu raditi sto zazele. Ne moraju se pridrzavati dogovorenog a ocevi ne mogu nista.

VL
VI
Viana
11:45 06.12.2017.

Nema sretnog riješenja kod razvoda. Da su se roditelji mogli dogovoriti, ne bi se razveli. Otac mog djeteta je mogao vidjeti dijete kad je htio, i to vrijeme je iskoristio za govor protiv majke. Rezultat: nesigurno dijete. Za dobro djeteta, bolje da ga odgaja jedan roditelj, a drugi plaća, dok dijete ne bude dovoljno veliko da misli svojom glavom i samo počne postavljati pitanja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.