Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 38 godina

''Iskopao'' iz ormara nestalu kultnu snimku nastupa Davida Bowieja

'david bowie'
''
14.12.2011.
u 19:41

Legendarni nastup na kojem je Bowie izvodio pjesmu "Jean Genie" snimljen je 3. siječnja 1973. godine, a nadležni su sljedećeg dana naredili brisanje snimke jer su je smatrali skandaloznom i pretjerano erotiziranom

Umirovljeni britanski kamerman John Henshall objavio je da je u svom ormaru pronašao nestalu kultnu snimku nastupa Davida Bowieja iz 1973. godine, piše BBC.

Legendarni nastup na kojem je Bowie izvodio pjesmu "Jean Genie" snimljen je 3. siječnja 1973. godine, a nadležni su sljedećeg dana naredili brisanje snimke jer su je smatrali skandaloznom i pretjerano erotiziranom. U to je doba Bowie, inače poznat po inovativnosti i sklonosti eksperimentiranju u glazbenom i modnom izričaju, nastupao pod alter egom Ziggyja Stardusta i ta se faza općenito smatra jednim od vrhunaca njegove karijere.

Dugo se vjerovalo kako je snimka zauvijek uskraćena obožavateljima, no 69-godišnji Henshall je, po svemu sudeći, cijelo vrijeme u privatnom posjedu držao kopiju na 5-milimetarskoj vrpci koju je dobio istog dana kada je nastup snimljen. Tek nedavno je ''kopao'' po ormaru i došao do nevjerojatnog otkrića.

Henshall je nakon odlaska iz popularne glazbene emisije "Top of the Pops" snimio mnogobrojne spotove za popularne glazbenike poput bivših Beatlesa Paula McCartneya, Georgea Harrisona te Kate Bush, Spandau Ballet, Roxy Music i Blondie.

Originalni snimak "Jean Genie" bit će prikazan sljedeće godine u dokumentarcu "Tales of Television Centre" u produkciji programa BBC4.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije