Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
džihadisti najavili

ISIL: Italiju ćemo zatrpati sa 500 tisuća izbjeglica

isil
Foto: Reuters/PIXSELL
21.02.2015.
u 15:30

Sasvim je izvjesno da bi ISIL među ovih pola milijuna izbjeglica infiltrirao i veliki broj svojih “spavača”

Nakon sve glasnijih najava da je Italija spremna pokrenuti vojnu akciju protiv islamista u Libiji, tamošnji ogranak ISIL-a pripremio je taktiku. U slučaju napada ili invazije sa sjevera zasut će Europu svojim najmoćnijim oružjem. Ne raketama, nego imigrantima! Prema planovima koje su islamisti objavili, u Italiju će brodicama poslati oko pola milijuna žena, djece i staraca koje će Italija morati primiti kao izbjeglice, što bi vladi u Rimu bio golem trošak. Za svih pola milijuna ljudi potrebno je osigurati smještaj, hranu, organizirati život, što za ekonomskim poteškoćama opterećenu Italiju nipošto nije jednostavan zadatak. Procjene govore da bi kolateralna žrtva bila i Malta koja bi također bila preplavljena izbjeglicama.

Uza sve to, ovaj plan sa sobom nosi i golem sigurnosni rizik. Sasvim je izvjesno da bi ISIL među ovih pola milijuna izbjeglica infiltrirao i veliki broj svojih “spavača” koje bi, mjesec-dva ili čak i godinu po dolasku u Europu, aktivirao i pokrenuo s namjerom da izvedu terorističke udare. Službe sigurnosti našle bi dio ubačenih ISIL-ovaca, no dio zasigurno ne bi.

>> IS na Twitteru: Dolazimo u Rim. Rimljani: Izbjegavajte obilaznicu zbog gužvi

Ključne riječi

Komentara 12

GI
giglibigli
15:40 21.02.2015.

a zašto ih ne smiju na brod pa vratiti odakle su i došli?

EL
EliteTeam2015
16:50 21.02.2015.

te iste ...emigrante ,,,odmah poslati nazad,,jer to su preruseni umobolnici samozvani isil,,,koji provomira islam a neznaju sta znaci islam i kuran,,,jer sve sto do sada su uradili dotalno se protivi kuranu,,ali nije im za zamjeriti jer vecina njih su nepismeni i neznaju citati a slika nema,,i to je problem sto se tice emigranata,,to bi trebala uraditi svaka zemlja u svijetu,,nazad odakle su dosli

Avatar El Indio
El Indio
16:11 21.02.2015.

Neka ih, kad vidim sta se danas desava sa braniteljima da nebi slucajno isao koga branit ili za nekoga se borit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije