Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRIKA ZA OLUJU

Inicijativa mladih za ljudska prava odbacila optužbe: Razmotrit ćemo pokretanje tužbe

hsp
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
01.08.2016.
u 09:23

"Podsjećamo g. Srba kako Republika Srbija nije građanin RH, već susjedna država"

Iz Inicijative mladih za ljudska prava reagirali su na kritike na njihovu peticiju za ispriku žrtvama zločina počinjenih u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Na svojim su stranicama objavili popis i objašnjenje, prema njima, neistinitih tvrdnji o peticiji iznesenih od strane predstavnika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruge specijalne policije, Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević i Hrvatske stranke prava.

Između ostalog tvrde da izjava predsjednika HSP-a Daniela Srba kako je ovo isprika Srbiji posebno je besmislena.

"Naime, podsjećamo g. Srba kako Republika Srbija nije građanin RH, već susjedna država. Dakle, ako je isprika upućena našim sugrađankama i sugrađanima, zasigurno nije upućena susjednim državama", navode u Inicijativi.

Odbacili su i implikacije da je peticiju pokrenula Vlada, da se radi o protuustavnoj ili protuzakonitoj akciji...

"Također, dane su ocjene kako mi potičemo izlazak četničkog pokreta iz ilegale koje nisu ništa drugo do klevete i uvrede te ćemo razmotriti pokretanje tužbi protiv onih koji daju te klevetničke i uvredljive izjave", poručuju.

Iz Inicijative poručuju da se oni koji ne žele ne moraju priključiti peticiji te da je riječ o građanskom aktu u kojem svatko može sudjelovati po svojoj savjesti.

>> Nitko se nema pravo ispričavati za Oluju

Komentara 20

Avatar comparator
comparator
09:58 01.08.2016.

Glavno sjedište ove političke organizacije je u Beogradu ,a smisao joj je prikriven iza navodne inicijative za utvrđivanjem broja žrtava na cijelom teritoriju bivše države . Takvih organizacija ima ko pljeve i mlačenje prazne slame nije problem osim kad je neka navodna akcija kao ova samo njima prihvatljiva isprika poslana u ime građana Hrvatske što ne stoji . Cijela ova minijaturna organizacija je samo privid neke organizacije iza koje vjerojatno stoji opet poznata skupina ljudi koje neprestano viđamo u medijima po naruđbi SDP-a u cilju dizanja predizbornih tenzija.

Avatar majmunranko
majmunranko
09:43 01.08.2016.

Bravo sa inicijativu mladih iskompleksiranih četnika za ljudska prava!

MA
mare100
10:29 01.08.2016.

Ovako ja uhvatim lopova u svojoj kući prilikom krađe na djelu.Dotični dobije batine od mene i vidi vraga tko je lopov moj susjed.Nakon prvog šoka i čestitanje susjeda.Koju godinu moj susjed postaje dobar uzoran svi mu vjeruju osim mene jerr nikad nisam dobio od njega ispriku za ono što je napravio i imaš osjećaj da bi to napravio uvjek bez malo kajanja.Sad svi moji susjedi vrše pritisak da se ja ispričam dotičnom za batine koje je dobio od mene jer eto vrijeme je.Zašto je vrijeme da imamo iskrivljene vrijednosti da se žrtve nekon nekog vremene moraju ispričavati agresorima sori za mene ako netko nikad nije odgovarao za neka nedjela i onda žrtve izjednačavati sa agresorom je van svake pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije