Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Silvio Kutić i Infobip dobili prestižnu nagradu

Zanimljivo je da se za nagradu koju je dobio Kutić ne nominira, nego je dodjeljuje poseban žiri onima za koje procijeni da su najbolji
05. veljače 2021. u 10:54 1 komentara 608 prikaza
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ugledna analitička kuća Juniper Research nagradila je vodnjansku tvrtku Infobip i njezina direktora godišnjim nagradama Future Digital Awards for Telco Innovation.

IZ TVORNICE Sjajne svirke uživo i nagrade najboljima: Na Vecernji.hr virtualno pratite treću dodjelu nagrada Rock&Off

Riječ je o nagradi koja uvažava proizvode, tvrtke i ljude u telekomunikacijama koji su najviše utjecali na inovacije u poslovanju i tehnologiji ili u sigurnosti. Infobip je dobio nagrade (Platinum Winner) za najboljeg RCS (Rich Communication Service) i CPaaS (Communication Platform-as-a-Service) pružatelja usluga, a uz to je Silvio Kutić nagrađen titulom „Mover and Shaker in Telco Innovation“, odnosno nagradom za najutjecajniju osobu u telekomunikacijskim inovacijama.

– Čast nam je osvojiti te ugledne nagrade analitičara industrije u kojoj poslujemo. One su dokaz odličnog rada cijelog Infobipova tima i dobrog smjera razvoja naših komunikacijskih rješenja. Pred nama je velik i ambiciozan put i praktički njime tek krećemo – rekao je Silvio Kutić, direktor Infobipa.

zoološki vrt Gimnazijalke posvojile mladog močvarnog valabija

Zanimljivo je da se za nagradu koju je dobio Kutić ne nominira, nego je dodjeljuje poseban žiri onima za koje procijeni da su najbolji od najboljih u svojoj kategoriji. U povodom dobivanja dvije platinaste nagrade, Matija Ražem, viši potpredsjednik Infobipa, rekao je da Infobip redovito ističe prednosti i koristi koje tvrtke, mobilni operateri i krajnji korisnici imaju od RCS standarda za slanje poruka.

– Danas kad smo svi jako povezani, RCS kao dio CPaaS ekosustava ima svoje mjesto među kanalima za komunikaciju s korisnicima. Iznimno se ponosimo nagradom za najboljeg pružatelja usluga u obje kategorije. Zahvaljujem Juniper Researchu i našim klijentima koji su nam poticaj za daljnji rad i razvoj – rekao je.

publika je odlučila Bilo naroda: Prestižna nagrada za pjesmu godine u rukama Massima

Tvrtka Juniper Research osnovana je 2001., dakle usred puknuća dot-com balona. Tony Crabtree, konzultant koji je tvrtku osnovao, može se danas pohvaliti da je Juniper jedna od vodećih analitičkih tvrtki u mobilnom i digitalnom tehnološkom sektoru.

Dinamo i Rijeka sastali se u 24. kolu HT Prve lige
NAZIVAJU GA BJEGUNCEM
Zoran Mamić zbog ovoga nije dobio državljanstvo u UAE? 'Osjetljivi su na to!'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Nikša Bratoš pružio pogled iza scene velike glazbene karijere i otkrio kako se živi od glazbe u Hrvatskoj