Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi Siščani pokrenuli portal

IndigoFace u samo nekoliko sati imao 1600 posjeta

Nenad, Matea i Antonija pomažu u pripremi modela Monike
Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL
1/3
21.11.2013.
u 10:31

Ovo radimo isključivo iz strasti prema umjetnosti, jer konačno želimo napraviti nešto drugačije u ovom gradu, kažu Antonija, Nenad i Matea

Iako su tek srednjoškolci, troje 18-godišnjaka iz Siska, Antonija Senjak, Matea Marenković i Nenad Mulalić, pokrenuli su zanimljivi portal IndigoFace, koji je u svega nekoliko sati od lansiranja zabilježio 1600 posjeta.

Sami sve naučili

Antonija je dugo razmišljala kako da iskoristi svoju strast prema šminkanju i frizurama. Kako je hrvatski internet prostor već preplavljen blogovima slične tematike, odlučila je napraviti pravi portal, a u tome su joj pomogli prijatelji. Cilj im je pokazati koliko vole umjetnost, fotografiju i modu kroz modne editoriale koristeći mlade sisačke modele. Antonija je zadužena za styling, Nenad Mulalić za video snimke i izgled portala, a Matea Marenković za fotografije. Svoje vještine svi su sami izbrusili. Nenad tako voli raditi na računalu, pa je proučio izradu web stranica. Kako je član jedne zagrebačke casting agencije, sudjelovao je na profesionalnim snimanjima i to znanje prekopirao u radu za IndigoFace. Matea Marenković fotografijom se bavi nekoliko godina, a lani je pohađala tečaj digitalne fotografije u Klubu mladih SKWHAT. Iako naglašavaju ljubav prema svojim hobijima, mladi Siščani ističu kako se ipak radi samo o tome - hobiju.

Tjedne objave

– Svi imamo 18 godina i amateri smo u ovome što radimo. Imamo običan fotoaparat i bauštelski reflektor, ali radimo najbolje što možemo sa onime što imamo. Nemamo financijsku pomoć, ovo radimo isključivo iz strasti prema umjetnosti, jer napokon želimo napraviti nešto drugačije u ovome gradu - kazali su Nenad, Antonija i Matea. Prvi editorial, koji je u nekoliko sati imao 1600 pregleda, posvećen je ikonama Marylin Monroe i Audrey Hepburn, pod nazivom “Beauty time machine”, a drugi cabaretu i vremenu prohibicije s početka 20. stoljeća “The forbidden fruit tastes the sweetest”. Glavni model na snimanju bila je Monika Cindrić, koja se uživila u ulogu Lize Minelli.– Elegancija cabareta mi se baš sviđa, to je moj stil, a Antonija je jako kreativna. Što god napravi, znam da će mi se svidjeti - kazala je Monika.Treći editorial, zasada prvi s muškim modelima, nosi naslov “Raised by the street, standing on the top of the world”, a novi objavljuju već idući tjedan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije