Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljsko nasilje

Ima li kraja? Mirela Sršić-Kovač deseta žrtva ove godine!

mirela (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/9
25.09.2010.
u 11:36

Mirelu Sršić-Kovač (40), novinarku HRT-a, kako se sumnja, ubio je suprug Zvonko Kovač (51), koji je u lokvi krvi nađen u automobilu.

Mirela Sršić-Kovač (40), dugogodišnja novinarka HTV-a, danas ujutro nađena je mrtva u obiteljskom stanu u Ulici Alojzija Stepinca u Belom Manastiru. Sumnja se da ju je tijekom noći na subotu dok je spavala ubio suprug Zvonko Kovač (51) presjekavši joj vrat nožem.

Sin ga tražio u kafiću

U trenutku ubojstva, prema kazivanju susjeda, njihovo dvoje malodobne djece kćer (8) i sin (11) spavalo je u svojoj sobi. Zvonko Kovač je nakon stravičnog čina odlučio i sebi presuditi presjekavši si vene, ali ga je policija još živoga, u lokvi krvi, u njegovom automobilu, našla nedaleko od lovačke kuće, na kilometar udaljenosti od Belog Manastira. Od tamo je prevezen u KBC Osijek. Kako se neslužbeno doznaje, Kovač je izvan životne opasnosti.

Kako doznajemo, Kovač je posljednjih dana bio psihički rastrojen, a njegova se supruga uoči noći stravičnoga ubojstva željela povjeriti prijatelju. Nazvala ga je, priča se po susjedstvu, sva uplakana i rekla “kako ne zna više što da radi sa Zvonkom”. Susjedi još u nevjerici prepričavaju kako je sin Kovačevih u subotnje jutro došao tražiti oca u lokal koji su držali, a koji je udaljen svega nekoliko metara dalje od ulaza u zgradu gdje imaju stan. Djelatnici kafića odmah su pozvali Kovačevu rodbinu koja je posumnjala da se nešto loše dogodilo. Policiji je sve dojavljeno jučer oko 9 sati.

– Teško je utvrditi vrijeme smrti, a više informacija znat ćemo nakon što se obavi obdukcija. Kovač je već je bio skoro pothlađen kada smo ga našli. Takvo što još nisam vidio – rekao je i sam u šoku, Ante Kvesić, istražni sudac Županijskog suda u Osijeku.

Djecu su, kako neslužbeno doznajemo, preuzeli djelatnici Centra za socijalnu skrb iz Beloga Manastira, a potom ih odveli k djedu i baki, Mirelnim roditeljima u Bizovac. Njihova obiteljska tragedija započela je prije nekoliko godina kada joj je poginula sestra. Ima još i brata, koji je paraolimpijac.

Urednica dopisništva

Mirela Sršić-Kovač 18 godina radila je kao novinarka na HRT-u – u TV centru Osijek. Istaknula se izvještavajući s područja obuhvaćenih mirnom reintegracijom. Od 2000. do 2006. bila je i glavna urednica osječkog TV centra, a radila je za sve emisije Informativnog programa HTV-a.

Njezine kolege s posla danas su bile u šoku, a za ubijenu kolegicu imali su samo riječi hvale. Opisali su je kao nasmijanu i veselu osobu.

- Dan prije, kada sam na poslu razgovarala s njom, bila je nasmijana. Svoj je privatni život držala podalje od posla. U zadnje vrijeme uglavnom je radila poljoprivredne teme, a posljednji prilog koji je napravila bio je o lješnjacima. Odlazeći iz redakcije u petak, nasmijala se i kazala: Vidimo se u ponedjeljak!. Tada je trebala ići raditi novi prilog o ulju iz Čepina - kazala je Sandra Križanec, glavna urednica HTV-ovog centra Osijek.

Komentara 100

ST
strsica
13:03 25.09.2010.

Divlji zapad.???

YA
yahoo
10:40 26.09.2010.

koliko sam primjetila dosada VisAVis2 uvik ima bedaste komentare...

OB
-obrisani-
14:51 26.09.2010.

Policajac jurio na intervenciju i usmrtio pješakinju na zebri ........................... HM .... Čudno ? još jedna nevina žrtva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije