Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALU ZA 2068.

Ilustrator Ivan Stanišić: 'Blejanje' na slici prikazuje posljedicu izoliranja stvarnog života

ALU
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
17.10.2018.
u 16:42

'Potreba za ljubavlju, ali istovremeno udaljavanje od nje je tema ove ilustracije. Beba, kao svojevrstan plod ljubavi bračnog para postavljena je u izolirani stakleni prostor (inkubator)' kaže Stanišić.

Ivan Stanišić rođen je u Novoj Gradiški 1996. Završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, nakon čega upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Tokom srednjoškolskog obrazovanja dobiva stipendiju od School of Visual Arts u New Yorku, te 2014. završava ljetni semester grafičkih tehnika u istoj.

Sudjeluje u nekoliko skupnih izložbi (Zagreb, Lisabon, New York, Osijek), te je autor vizuala 6. Festivala svjetske književnosti. Trenutno student na 4. godini ALU-a, na klasi primijenjene grafike mentora prof. Junakovića.

Foto: Ilustracija Ivana Stanišića

O svom radu "Obitelj" kaže: "Ilustracija prikazuje trenutak na fotografiranju obiteljskog portreta. Scena govori o izmijenjenoj percepciji obitelji koja nastaje u budućnosti. Virtualni pejzaž u 3D prostoru kontrastira današnji način fotografiranja, nerođeno dijete u staklenom inkubatoru se referira na potencijalni izum vanmaternične trudnoće, dok atmosfera međuu likovima i njihovo blago ”blejanje” na slici prikazuje posljedicu izoliranja stvarnog života čija je svakodnevica prebačena u virtualnu."

Foto: Ilustracija Ivana Stanišića

O svojoj ilustraciji para dodaje: Potreba za ljubavlju, ali istovremeno udaljavanje od nje je tema ove ilustracije. Beba, kao svojevrstan plod ljubavi bračnog para postavljena je u izolirani stakleni prostor (inkubator). Vanmaterničnu trudnoću ne postavljam u negativan kontekst, već samo u nama nepoznat postupak u kojem je ljubav roditelja i briga za dijete i dalje potrebit i ključan faktor u odgoju bez obzira na način kojim je dijete stvoreno/rođeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije