Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODUZETNICA IZ NOVOG MAROFA

Ilegalno iskopala 44.000 kubika rudnog blaga, proračun oštetila za gotovo 900.000 kuna

Milan Šabić/Pixsell
15.09.2021.
u 11:18

Kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Novom Marofu od kolovoza do prosinca 2018. godine eksploatirala je mineralne sirovine na polju Jamičak kod Hrženice

Poduzetnica iz Varaždinske županije ilegalno je iskopala više od 44.000 prostornih metara mineralnih sirovina vrijednih oko 881.000 kuna, čime je oštetila državni proračun.

Policijska uprava varaždinska je na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva dovršila kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje da je kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem u Novom Marofu od kolovoza do prosinca 2018. godine eksploatirala mineralne sirovine na polju Jamičak kod Hrženice, i to izvan projektiranog završnog stanja, na katastarskim česticama na kojima eksploatacija nije odobrena valjanom koncesijom. Protiv osumnjičene će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

>> Pogledajte i ovaj video: Policija novom aplikacijom prati neplaćene kazne na granici!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije